Ανανέωση με αξιοκρατία

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας υπέρ των μεταρρυθμίσεων με πολιτικό εκφραστή την ίδια την Παράταξη παίρνει σάρκα και οστά, αφού είναι γεγονός ότι η δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών, τεχνοκρατικών στελεχών και εθελοντών έχει αποφέρει καρπούς και πλέον στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν πρόσωπα όχι απλά ως φορείς νέων ιδεών, αλλά και ως εκφραστές εφαρμοσμένης πολιτικής.

Αυτή η πετυχημένη προσπάθεια που φυσικά συνεχίζεται ακόμα έχει, σύμφωνα με τον εμπνευστή της και Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σκοπό να ανοίξει τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη τα οποία δεν ήταν και όχι στα ήδη ενεργά πολιτικά στελέχη.

Αναζητήθηκε από την κοινωνία των πολιτών εκείνο το δυναμικό ανθρώπων δραστήριων, με κοινωνική παρουσία, με επαγγελματική επάρκεια, με πολιτική ευαισθησία, με πολιτικό κριτήριο, που θα ήθελαν – υπό προϋποθέσεις – να ασχοληθούν με τα κοινά. Και οι οποίοι απλά δεν γνώριζαν πως να το κάνουν και δεν ξέρουν πως να έρθουν σε επαφή με το Κόμμα.
Επιχειρήθηκε λοιπόν ανανέωση στελεχών μα πρώτο κριτήριο την αξιοκρατία, μια αξιοκρατία που δεν προέρχεται μόνο από την υποκειμενική κρίση κάποιων ανθρώπων που όσο αγνές και να είναι οι προθέσεις τους, πάντα υποβόσκει η πιθανότητα εσφαλμένης επιλογής.

Μια αξιοκρατία, τα εύσημα της οποίας προέρχονται από την αναγνώριση της ίδιας της κοινωνίας, η οποία είναι ικανή να κρίνει με τον πιο αντικειμενικό τρόπο και που πάντα αποδίδει στον καθένα ό,τι του αρμόζει. Μετά και το επόμενο βήμα, δηλαδή την αξιολόγηση, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο καθοριστικό αίτημα των πολιτών για ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία. Και το σημαντικότερο: Να παράγουμε πολιτική, με όλα τα στελέχη στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας.

Γι’ αυτό η Ν. Δ. είναι η μόνη ελπίδα και λύση για τα προβλήματα της Χώρας. Επειδή κάθε κίνηση στοχεύει μόνο στο δημόσιο συμφέρον.