Καιρός για αλήθειες

Η εποχή της παρατεταμένης κρίσης που βιώνουμε μας εξαναγκάζει να παραμένουμε στάσιμοι σαν κοινωνία και σα χώρα, αφού οι προοπτικές, όσο εξακολουθεί να παραμένει η αβεβαιότητα εκμηδενίζονται με μαθηματική ακρίβεια.Οι ευθύνες για την ελληνική κρίση βαραίνουν πολλούς και η γέννησή της βρίσκεται αρκετά χρόνια πίσω, χρόνια απερισκεψίας και επιπολαιότητας.

Το παράδοξο όμως στην ελληνική κάμψη είναι η άρνηση που χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσει μπροστά. Όχι μόνο δεν εκτίμησε τα σφάλματα του παρελθόντος, ώστε να διδαχθεί και να αποφύγει ότι μας υποβιβάζει, κοινωνικά και οικονομικά, αλλά προχωρά ακόμα παραπέρα περιπλέκοντας τη χώρα σε μια αέναη δίνη που την παρασύρει όλο και πιο βαθιά.

Ψέμματα και μπαράζ υποσχέσεων χωρίς κανένα αντίκρυσμα είναι τα όπλα με τα οποία προσπαθούν να πείσουν μια κοινωνία να συνεχίσει να υποφέρει. Είναι αυτοί που για το καπρίτσιο της αριστερής δήθεν ενόρασης από τη μια και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους μας επέβαλαν τα capital controls, γνωρίζοντας από πριν ότι θα πνίξουν μ΄αυτό τον τρόπο την όποια ελπίδα. Το τρίπτυχο, δημοψήφισμα, capital control, άτακτη υποχώρηση, εξυπηρέτησε μόνο την ανοχή των ευρωπαίων απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, μια ανοχή που την πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες με επιπλέον βάρη, με επιπλέον φόρους, με επιπλέον χρέη και το κυριότερο χωρίς προοπτική.Ταυτόχρονα, τα ψέμματα συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο σαν άσπρο. Όσο για την κοινωνία συνεχίζει να πληρώνει με κόστος οικονομικό και κυρίως ψυχικό. Μπαράζ κατασχέσεων από την εφορία για να πληρωθεί το τίμημα των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Κατασχέσεις του μόχθου νοικοκυραίων ανθρώπων που φορολογούνται βάναυσα για κα καλυφθεί η σύμπλευση της ιδεοληψίας με την ανεπάρκεια. Και επαναλαμβάνω, χωρίς καμία προοπτική, γιατί αν κοιτάξει κανείς τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταλάβει ότι τα χειρότερα έπονται.

Αυτή η μαύρη σελίδα στην πορεία της χώρας πρέπει επιτέλους να κλείσει και να περάσουμε σε μια εποχή ειλικρίνειας αφήνοντας το ψέμα και το λαϊκισμό πίσω μας. Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταφέρουμε επιτέλους κάτι καλό για όλους μας. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται συνεχώς την κοροϊδία. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και καταρτισμένους ανθρώπους που θα μπορέσουν να χτίσουν αποδοτικές σχέσεις αξιοκρατίας και προοπτικών.
Ο κυριάκος Μητσοτάκης με τις ιδέες και τον εναρμονισμό του στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών, έφερε την αναγέννηση στη Νέα Δημοκρατία, καθιστώντας την μοναδική και πραγματική διέξοδο για τη χώρα και την κρίση που τη μαστίζει.