Για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε… (video)

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Δεν θέλω να σταθώ ούτε στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media και δείχνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαιρετάει μία κούκλα βιτρίνας (ελπίζω να χαιρέτησε κάποιον πωλητή, που πιθανώς να μην φαίνεται στην κάμερα), ούτε στο ότι ευχήθηκε καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ήδη αποκλεισμένο ΠΑΟΚ, ούτε στις δηλώσεις του για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ούτε στη δυνατότητα που επιθυμεί να δώσει στον εκάστοτε υπουργό, ώστε να παρακάμπτει τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και να αδειοδοτεί κατά το δοκούν επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι ελεύθερος να χαιρετάει όποιον, όποια και o,τι θέλει -είτε ζωντανό, είτε ψεύτικο- δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει αν αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από το Europa League, ενώ η νεοφιλελεύθερη τακτική της ΝΔ τον αναγκάζει να υποστηρίζει το κεφάλαιο και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Θα σταθώ όμως σε μία δήλωση του, που συνοψίζει την πολιτική που προτίθεται να ασκήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και εφόσον εκλεγεί Πρωθυπουργός. “Μια κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι αντίθετη προς στην ανθρώπινη φύση” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή, με απλά λόγια, ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός, μας είπε πως δεν θα κάνει τίποτα για να απαλύνει την κοινωνική αδικία, δεν θα κάνει τίποτα για να προστατεύσει του αδυνάμους, δεν θα κάνει τίποτα για να μικρύνει το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στους έχοντες και στους πιο φτωχούς. Διότι πολύ απλά, η κοινωνική ανισότητα είναι κάτι το φυσιολογικό για εκείνον!

Άλλωστε, αυτό ακριβώς επιτάσσει ο καπιταλισμός. Έτσι ρυθμίζει την κοινωνία η ελεύθερη αγορά. Οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι με τις ευλογίες της κυβέρνησης και οι φτωχοί, φτωχότεροι. Και πλέον καταλαβαίνουμε, πως όταν η ΝΔ μιλάει για περιορισμό των κρατικών δαπανών, εννοεί λιγότερα χρήματα στα δημόσια νοσοκομεία, λιγότερα χρήματα για την δημόσια δωρεάν Παιδεία, λιγότερα χρήματα για τις κοινωνικές δαπάνες. Το μικρότερο κράτος που ευαγγελίζεται η ΝΔ στην πραγματικότητα σημαίνει μικρότερο κοινωνικό κράτος.

Όχι, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε…