Νέες περικοπές συντάξεων «σφαγή» για την κοινωνία

Απώλειες που ενδέχεται να αγγίξουν σωρευτικά, από την έναρξη των μνημονίων, ακόμη και το 70% αναμένεται να επιφέρει στις συντάξεις η επόμενη δόση περικοπών, που έχει ήδη ψηφιστεί κατά το διάστημα 2015-2017 και θα τεθεί σε εφαρμογή εντός της επόμενης διετίας.

Oι επικείμενες περικοπές θα έρθουν να επιδεινώσουν την ήδη δύσκολη θέση των συνταξιούχων, με περίπου 1,5 εκατομμύριο εξ αυτών να «βουλιάζει» στη φτώχεια. Μάλιστα, εφόσον προστεθούν στη μακρά λίστα των μειώσεων οι περικοπές της διετίας 2018-2019 οι απώλειες εισοδημάτων για κάποιους, όχι από το 2015 αλλά από την αρχή των μνημονίων, το 2010, θα αγγίξει το 70%. Αποτέλεσμα: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα παίρνει σύνταξη 480 ευρώ καθαρά.

Οι αριθμοί δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, καθώς η κατάσταση που επικρατεί είναι απελπιστική. Για να την αντιληφθεί κανείς, πρέπει να συσχετίσει τα στοιχεία των μειώσεων με τα στοιχεία της ανεργίας, ώστε να γίνει κατανοητό πόσοι επηρεάζονται από αυτές, μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων με μια σύνταξη ζουν οικογένειες ολόκληρες, αφού σε κάθε οικογένεια οι περισσότεροι είναι άνεργοι.

Ο αντίκτυπος της συνεχούς αυτής «σφαγής» θα είναι ακόμη πιο τραγικός μετά την εφαρμογή των παραπάνω μειώσεων, κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα αφήνει αδιάφορους τους κυβερνώντες, οι οποίοι επαναλαμβάνουν συνεχώς τη λέξη «ανάπτυξη», κάνοντάς τη να χάσει το νόημά της.

Κατάφεραν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φτωχών και συνεχίζουν, ώστε να την κάνουν χώρα εξαθλιωμένων. Ψέματα, ανικανότητα και συνεχείς αποτυχίες είναι καθημερινό φαινόμενο – αποτέλεσμα της συγκυβέρνησης, με τον κατήφορο να μην έχει τέλος και δυστυχώς τα θύματα αυτής της αναποτελεσματικότητας να είναι οι πολίτες.

Για την κυβέρνηση όμως έληξε και η περίοδος της αυταπάτης και της πλάνης. Η πραγματικότητα θα τους προσγειώσει απότομα και η κρίση των Ελλήνων θα τους στείλει στο περιθώριο της πολιτικής και της ιστορίας.