Πρώτο φως στο τούνελ της οικονομίας

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης δολοφονίας ήταν το χτύπημα εναντίον του Σωκράτη Γκιόλια. Η Σέχτα επέστρεψε ύστερα από 18 μήνες και διέπραξε το έγκλημα έτσι όπως το είχε περιγράψει στην προκήρυξή της.

«Θα βρούμε τους δημοσιογράφους μέσα στα σπίτια τους», είχε γράψει ο συντάκτης της προκήρυξης και αυτό ακριβώς έκαναν οι εκτελεστές. Η μέθοδος ήταν μαφιόζικη και πρωτοφανής για τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που σπέρνει φόβο και πανικό σε πολιτικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και όλους όσοι εκφράζουν δημόσιο λόγο. Με αλλά λόγια η οργάνωση πέτυχε τον στόχο της.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ τώρα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνέχισε χθες την πολιτική και επικοινωνιακή του αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αλλά και να ενθαρρύνει τους πολίτες ότι η σκληρή δοκιμασία την οποία περνούν θα πιάσει τόπο. «Αλλάζει η ψυχολογία ύστερα από πολλούς μήνες», είπε ο υπουργός και προέβλεψε ότι οι τράπεζες θα περάσουν αλώβητες τα στρες τεστ. Η κρίση πάντως δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την Ευρώπη. Τα μαύρα σύννεφα μετακινήθηκαν χθες ξανά πάνω από την Ιρλανδία και την Ουγγαρία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κάνουν πολλές φορές, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η αγορά έχει στεγνώσει. Οι επαγγελματίες κάνουν ό,τι μπορούν για να προσεγγίσουν πελάτες, όμως η κρίση και ο φόβος τούς κρατάει μακριά από τα εμπορικά καταστήματα. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απειλούνται με λουκέτο ετοιμάζεται να ενισχύσει με ρευστό επαγγελματίες όλων των κλάδων που έχουν καινοτόμες ιδέες.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΑ θα μπορούσε να είναι μια πρωτότυπη τυποποίηση και εξαγωγή από τους ίδιους τους παραγωγούς- χωρίς μεσάζοντες και λαδέμπορους- ελαιόλαδου που είναι περιζήτητο στην Ευρώπη και η τιμή έχει πάρει φωτιά. Στη Μ. Βρετανία η αύξηση είναι 20%. Ο λόγος; Οι παραγωγοί κρατάνε ένα μέρος της περσινής παραγωγής γιατί οι μεσάζοντες ως συνήθως θέλουν να το πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “