«Καλά τα μέτρα, αλλά...»

Δεν εξαπατήσαμε κανέναν. Αλλά η  κατάσταση της οικονομίας που αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε προεκλογικά» δηλώνει η κ. Βάσω Παπανδρέου και επιμένει στην άποψή της ότι υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων. «Το είπα και στη Βουλή ότι έπρεπε να είχαμε προχωρήσει  πολύ πιο γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικά τα πρώτα μηνύματα που  εκπέμπει κάθε νέα κυβέρνηση στην ευρωζώνη. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να  είχαμε κερδίσει εντυπώσεις αν είχαμε  δείξει από την πρώτη στιγμή ότι γνωρίζουμε το πρόβλημα και είμαστε διατεθειμένοι να το λύσουμε. Δεν κερδίζεις  ποτέ αν κρύβεις το  πρόβλημά σου», τονίζει χαρακτηριστικά. 
«Τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η  χώρα και οι πολίτες  είναι τεράστια. Δεν  πρόκειται να γίνει κανένα θαύμα. Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά. Και εμείς  είμαστε διατεθειμένοι να την κάνουμε»,  σημειώνει.
Για την πρόταση Μητσοτάκη περί  δημιουργίας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης τονίζει πως «δεν πιστεύει στους  μεσσίες» και ότι η πρόταση του επίτιμου δεν έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ αλλά τον  νέο πρόεδρο της Ν.Δ.

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Η κατάσταση της οικονομίας που αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε προεκλογικά

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Δεν πιστεύω στους μεσσίες. Η πρόταση του επίτιμου δεν έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ αλλά τον Σαμαρά

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ Βασιλική Κοσιδάκη Οι πρώτες 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που περιμένατε; Έγινε κάτι δηλαδή που εγώ δεν κατάλαβα; Η διακυβέρνηση της χώρας είναι μία πολύ δύσκολη  υπόθεση, που δεν έχει να κάνει με τις πρώτες 100,  200 ή 500 ημέρες. Ο ορίζοντας είναι τουλάχιστον  τετραετής. Ο στόχος μας είναι να έχουμε  αποτελέσματα θετικά από την πρώτη τετραετία.
Αλλά βεβαίως δεν πρόκειται να δει κανείς αλλαγή  στη ζωή του από τις πρώτες 100 ημέρες. Η  κυβέρνηση φυσικά δίνει δείγματα γραφής, αλλά δεν  είμαστε θαυματοποιοί. Τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες είναι τεράστια.  Δεν πρόκειται να γίνει κανένα θαύμα, αν αυτό  εννοείτε. Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά. Και  εμείς είμαστε διατεθειμένοι να την κάνουμε.
Κωνσταντίνος Ντουρτούνης Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται την αλλαγή γιατί διστάζει να προχωρήσει σε γενναίες ρήξεις- οικονομικές και κοινωνικές- με θεσμούς όπως η Εκκλησία, που πλέον αφορά όλο και λιγότερους Έλληνες; Δεν ξέρω πόσους Έλληνες  και Ελληνίδες αφορά, αλλά  δεν πρέπει να  ισοπεδώνουμε τους  θεσμούς. Ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος κάνει μία  μεγάλη προσπάθεια να  επαναφέρει την Εκκλησία  στον πραγματικό ρόλο της.  Δηλαδή στη βοήθεια προς  τον άνθρωπο που έχει  ανάγκη. Το θέμα μας  λοιπόν δεν είναι η ρήξη. Το  θέμα μας είναι η δίκαιη  φορολόγηση της  περιουσίας της Εκκλησίας.  Αυτό επιδιώκουμε και θα το  καταφέρουμε. Και πιστεύω  απόλυτα ότι το ίδιο  επιθυμεί και ο κ.  Ιερώνυμος, που είναι ένας  ιεράρχης πολύ  διαφορετικός από τα  κατεστημένα της  Εκκλησίας.
Βασίλης Αργυράκης Και αυτής της κυβέρνησης τελικά το φορολογικό σύστημα θα είναι εναντίον των νομίμων; Γιατί, φοροφυγάδες δεν βλέπω να πιάνετε. Δεν υπάρχει αυτή η  πολυτέλεια. Όλες οι  κυβερνήσεις- και το εννοώ  – μπορούσαν να κάνουν τα  στραβά μάτια στη μαύρη  οικονομία. Αυτή η  κυβέρνηση δεν έχει καμία  πολυτέλεια, δυστυχώς,  λόγω του χάους που  παρέδωσε η κυβέρνηση  του κ. Καραμανλή. Η  κυβέρνηση της Ν.Δ., που  ήλθε με το σύνθημα της  διαφάνειας και του σεμνά  και ταπεινά,  καταψηφίστηκε από  τους πολίτες όταν τα  σκάνδαλα έγιναν  θηλιά στον λαιμό της.  Παρέδωσαν  μπροστά στα  αδιέξοδα που οι  ίδιοι δημιούργησαν.  Φυσικά και θα  γίνουν αλλαγές στο  φορολογικό σύστημα. Και  θα είναι αλλαγές στην  κατεύθυνση της  διεύρυνσης της  φορολογικής βάσης. Αυτό  που θα πρέπει να κρίνει ο  πολίτης όμως είναι το κατά  πόσον θα είμαστε δίκαιοι.  Το να πληρώνουν όλοι  ανάλογα με τη  φοροδοτική  ικανότητά  τους δεν είναι  απλώς δίκαιο,  είναι  απαραίτητη  προϋπόθεση  για την  ανάπτυξη και  την κοινωνική  συνοχή στη  χώρα μας.
Κώστας Καπετανόπουλος Θα αντέξει τελικά η οικονομία μας ή σε λίγο η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υποχωρήσει και να λάβει επώδυνα μέτρα, όπως το κόψιμο του 14ου μισθού; Το ερώτημά σας είναι μεν  καίριο, αλλά όπως θέλω να  ελπίζω, εκτός  πραγματικότητας. Το  ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να  εξορθολογήσει  καταστάσεις, να περικόψει  τις σπατάλες και τη  διασπάθιση του δημόσιου  χρήματος. Πράγματι,  κάποιες χώρε