Τα «κορόιδα» ξύπνησαν

Μάλλον έχουν δίκιο όσοι  λένε στη Ν.Δ. ότι ο Κώστας Καραμανλής εγκατάλειψε  άρον άρον την ηλεκτρική καρέκλα του Μαξίμου για να μην  κληθεί να αντιμετωπίσει τα επερχόμενα δεινά, πολλά από τα  οποία είναι αποτέλεσμα της  της ανικανότητας της κυβέρνησής   του.
Δεν  προλάβαμε να  συλλαβίσου- με σιγανά «Δόξα τω  Θεώ»,  λόγω  τουσχετικά   – καλού  κλίματος πολιτικής αποδοχής από την  πλευρά κυρίως της Ένωσης,  δευτερευόντως των Αγορών,  για μέτρα δημοσιονομικής εξισορρόπησης που προαναγγέλλονται από την κυβέρνηση, και  αρχίσαμε πάλι να τρέμουμε με  το πιθανό ενδεχόμενο μιας νέας σκληρής φοροεπιδρομής.
Και αυτό γιατί η φοροδιαφυγή  στη χώρα μας είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, η οποία κάθε χρόνο  ενισχύεται και διευρύνεται και  κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να κόψει έστω ένα από τα  κεφάλια της. Να εξαρθρώσει έστω μία από τις πολλές συμμορίες των φοροκλεφτών που  διάγουν πολυτελή βίο και δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από τους οδοκαθαριστές.
Έτσι, εάν αστοχήσει ή καθυστερήσει και αυτή η κυβέρνηση στον εντοπισμό όσων ζουν  εις βάρος των υπολοίπων, μετά  το πρώτο εξάμηνο είναι βέβαιο  ότι θα βάλει πάλι βαθιά το χέρι  στην τσέπη των γνωστών κορόιδων που δεν μπορούν ή δεν  θέλουν- συμβαίνει και αυτόνα κρύψουν τα εισοδήματά  τους.
Πάντως, έχω μια πολύ μεγάλη  απορία. Σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, που όλοι ξέρουν  τα πάντα για όλους- γείτονες,  φίλους, συνεργάτες και γνωστούς- γιατί χρειάζονται νέα  φορολογικά συστήματα για να  βρούμε αρκετούς απ΄ αυτούς  που κλέβουν το κράτος προκλητικά και δημόσια; Δεν λέω  να γεμίσει η χώρα ρουφιάνους  και να καρφώνει ο ένας τον άλλον με τις περίφημες ανώνυμες  καταγγελίες. Αυτή είναι δουλειά του κράτους και μάλιστα  απλή. Παράδειγμα; Ο έφορος  του Παγκρατίου, εάν κάνει μια  βόλτα στην οδό Υμηττού, μπορεί με την πρώτη ματιά να δει  σε ποια μαγαζιά κάνουν ουρές  οι πελάτες και σε ποια οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να  κατεβάσουν οριστικά τα ρολά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “