Κράμερ εναντίον Κράμερ σε Ν.Δ., ΣΥΝ

Κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη στη Ν.Δ. Το αντάρτικο διευρύνεται και έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό ακόμα και στους πιο αισιόδοξους όσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης.

Κι αυτό γιατί όταν ο αγαπημένος της κομματικής βάσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ξέρει πότε μιλάει και πού στοχεύει, εκφράζει ανοιχτά θέσεις κόντρα στην επίσημη γραμμή, ε τότε κάτι συμβαίνει. Ο υπουργός Άμυνας, την ώρα που το Μαξίμου λιθοβολεί τον Γιάννη Μανώλη, του τείνει χείρα βοηθείας. Επιτίθεται στον Ρουσόπουλο, υποστηρίζει όμως ότι οι άλλοι Βατοπεδινοί και ο Παυλίδης πρέπει να κριθούν από τον λαό. Δηλαδή να είναι ξανά στα ψηφοδέλτια. Δεν κρύβει ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη θέση του γραμματέα του κόμματος. Και έπεται συνέχεια… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα εσωκομματικά, τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης. Η πλήρης αδυναμία της Αντιτρομοκρατικής να επιτελέσει τον ρόλο της, όπως αποκαλύφθηκε μετά το νέο χτύπημα της Σέχτας Επαναστατών- το 12ο τρομοκρατικό χτύπημα το τελευταίο εξάμηνο- δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δίνει στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να μιλάει για κομματικοποίηση και πλήρη διάλυση της ΕΛ.ΑΣ. Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. όταν ανέλαβε την εξουσία πίστευε ότι το θέμα της τρομοκρατίας το έλυσε διά παντός το ΠΑΣΟΚ και το έριξε στο γνωστό νεοδημοκρατικό ραχάτι. Τώρα η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με 4 νέες σκληρές και αποφασισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Και οι προβλέψεις των ειδικών για τη δράση των οργανώσεων αυτών είναι δυσοίωνες.

Η ΗΤΤΑ φέρνει γκρίνια. Μετά τη Ν.Δ. και ο ΣΥΝ – ο δεύτερος μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών- περνά ημέρες κρίσης. Χθες μάλιστα κατέστη σαφές ότι το χάσμα μεταξύ Αλαβάνου- Τσίπρα είναι αγεφύρωτο. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον διάδοχό του για αλαζονεία και λανθασμένη στρατηγική, ενώ επέμεινε στην πρόθεσή του να παραιτηθεί.

ΑΣΧΗΜΕΣ είναι οι προβλέψεις για την προκλητική στάση των Τούρκων. Δεν φτάνει το μπαράζ των νέων προκλήσεων στο Αιγαίο, χθες παρενόχλησαν ευρωπαϊκό αεροσκάφος που έκανε περιπολίες για λαθρομετανάστες. Η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας φαίνεται ότι πάει από το… καλό στο καλύτερο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “