Βγήκαν στην αρένα οι μονομάχοι

Επιτέλους, ζεσταίνεται το πολιτικό παιχνίδι. Ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκαν χθες στην πρώτη γραμμή και άρχισαν να αποκαλύπτουν τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. 
O Πρωθυπουργός στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του- στον Γιάννη Πρετεντέρη στο Μega- είπε ότι είναι μόλις 53 ετών, δεν είναι κουρασμένος, δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί και δεν προτίθεται να κάνει εκλογές το φθινόπωρο. Για το Βατοπέδι πάντως μίλησε με μισόλογα. Είπε ότι είναι μια «τραυματική εμπειρία» η οποία τον πλήγωσε, ότι υπήρξαν υστερόβουλες και σκανδαλώδεις επιδιώξεις, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ιθύνων νους στην υπόθεση ούτε υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα που έβλαψαν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Περισσότερο αποκαλυπτικός ήταν στις προθέσεις του για τον κ. Αρ. Παυλίδη. Από την απάντησή του όλοι κατάλαβαν ότι ο πρώην υπουργός δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Παπανδρέου, από την πλευρά του, έθεσε χθες το νέο δίλημμα των εκλογών σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει όσους σκοπεύουν να μην προσέλθουν στην κάλπη. Η νέα φράση μετά το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι: «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τους πολίτες να «βάλουν με την ψήφο τους τέλος στην ανομία, στον νόμο της ζούγκλας, στη σπατάλη και την ατιμωρησία». Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα συγκρουστεί με τα οικονομικά συμφέροντα γιατί, όπως είπε, «εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν». ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η κατάσταση στην οικονομία και την αγορά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μία ακόμη ένδειξη της ανέχειας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες είναι ότι τρέχουν άρον άρον στις τράπεζες και σπάνε τα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά συμβόλαια, χάνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις και μέρος των χρημάτων που έχουν δώσει. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αρνητική ψυχολογία έχει καταλάβει κυρίως ανθρώπους που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία, μεταξύ 30 και 40 ετών.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “