Αλλάζουν στρατηγούς μετά την ήττα

Αλλαγή φρουράς, με νέους «θυρωρούς» στην επικοινωνία και τη γραμματεία του κόμματος, είναι το πρώτο θέμα που πέφτει στο τραπέζι όσον αφορά τις κινήσεις τις οποίες πρέπει να κάνει άμεσα ο Πρωθυπουργός μετά την ήττα στις ευρωεκλογές. 
Τα ονόματα που συζητούνται γι΄ αυτές τις θέσεις-κλειδιά είναι έμπειρα και δοκιμασμένα πρόσωπα. Για το κόμμα βουλευτές και στελέχη προωθούν τον Ευάγγ. Μεϊμαράκη και για την επικοινωνία τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Η συζήτηση για την επιστροφή των δύο κορυφαίων στελεχών στις παλιές τους καρέκλες έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ώστε οι υπουργοί συνέφαγαν χθες σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας για να συζητήσουν το τι και το πώς της επόμενης ημέρας.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι συζητήσεις χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει πει σε κανέναν εάν θα κάνει αλλαγές, πότε θα τις κάνει και ποιους θα αφορούν. Το μόνο μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτήν την ώρα μετακινήσεις των κεντρικών προσώπων όπως είναι ο Γιώργος Σουφλιάς, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όσο για την γκρίνια, μόλις άρχισε. Την τρίτη ημέρα μετά την κάλπη βγήκαν ανοιχτά δύο βουλευτές για να πουν αυτό που λένε πολλοί συνάδελφοί τους σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις. Ότι δηλαδή για την ήττα φταίνε πολλοί, αλλά και ο Πρωθυπουργός και το πρόβλημα δεν λύνεται με γιατροσόφια αλλά απαιτούνται δραστικά μέτρα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των ημερών ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη του και δυσκολεύει τη θέση της Ν.Δ. Χθες ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολυκατοικία στην οποία είχε εξ αδιαιρέτου διαμέρισμα με τη Ν.Δ. και θα χτίσει δική του καινούργια στην ίδια πάντα γειτονιά. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση σε όσους βουλευτές της Ν.Δ. θέλουν να έλθουν σε επαφή μαζί του. Μια φράση που προκάλεσε εκρηκτική αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ κινούνται με αυτοπεποίθηση και αναζητούν την επόμενη κίνηση με την οποία θα κεφαλαιοποιήσουν τη νίκη τους και θα επιταχύνουν, όπως λένε, την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Ένας από τους στόχους πάντως είναι η προσέγγιση του λεγόμενου μεσαίου χώρου, αλλά και οι στοχευμένες κινήσεις στις περιοχές όπου η Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι η πρώτη δύναμη.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “