Οι μαθητευόμενοι μάγοι

Γιάννης Πολίτης
Δημοσιεύθηκε Σεπτέμβριος 16, 2013, 10:51 πμ
2 secs

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ τα νέα; Ερχεται ξανά η τρόικα κι αυτή τη φορά ο έλεγχός της δεν θα είναι παίξε – γέλασε. Καλώς τα τα παιδιά! Μήπως ακούσατε και τη δήλωσή τους; Κατά βάθος, έχουν καλές προθέσεις. Θέλουν, λέει, να βοηθήσουν τους ανέργους και να δώσουν οδηγίες για την ανάπτυξη.

Με πιάνει τρόμος με τις συμβουλές τους. Αυτή είναι η 9η φορά που «σώζουν» την Ελλάδα από τη χρεωκοπία κρατώντας τα κεφάλια μας έξω από το νερό, για να μη γίνουμε Αργεντινή.

Μια ταπεινή συμβουλή: η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούν να μας προσφέρουν αυτή την ώρα, θα ήταν να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Να ξεκουραστούν, όπως το συνηθίζουν, στο υπέροχο γυμναστήριο του πολυτελούς ξενοδοχείου στο οποίο διαμένουν και να προετοιμάσουν το copy paste της συνταγής τους για την επόμενη χώρα που θα ρίξουν στα βράχια.

Μόνο ένα πράγμα θέλουμε στ’ αλήθεια απ’ αυτούς: Πριν φύγουν, να μας δείξουν επιτέλους τον πραγματικό πάτο του βαρελιού. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι έχουν χάσει αβγά και πασχάλια.

Πίσω από το αυστηρό ύφος του παντογνώστη, με το οποίο περιφέρονται από υπουργό σε υπουργό, κρύβεται η ανασφάλεια των μαθητευόμενων μάγων και η άγνοιά τους για μια χώρα που δεν γνωρίζουνε και, όπως απέδειξε και η ζωή, δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να τη μάθουν.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013