Οι εκλογές και το σχοινί

Γιάννης Πολίτης
Δημοσιεύθηκε Απρίλιος 12, 2011, 4:52 μμ
0 secs

Εάν πρέπει να αλλάξει τώρα κάτι στο Σύνταγµά µας, είναι η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε πρωθυπουργό να στήνει κάλπες όποτε του κάνει κέφι, είτε για να παρατείνει µε τερτίπια την παραµονή του στην εξουσία είτε για να αποδράσει από τα δύσκολα.

Ακραίο παράδειγµα ήταν ο Κώστας Καραµανλής. πήρε εντολή δύο φορές να κυβερνήσει τη χώρα οκτώ χρόνια, αλλά δεν παρέµεινε στο Μέγαρο Μαξίµου ούτε έξι.

ο Γιώργος παπανδρέου ανέλαβε τη διακυβέρνησή της µόλις πριν από 18 µήνες. Εξι µήνες αργότερα, η χώρα πάτησε το κατώφλι της χρεοκοπίας και ακόµη δεν έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, κάθε τρεις και λίγο γλιστράει ξανά στο σηµείο εκκίνησης.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίµα, υπάρχουν πολιτικά στελέχη (του κυβερνώντος κόµµατος, παρακαλώ) που ρίχνουν στο τραπέζι σενάρια εκλογών. ∆εν µιλώ για εκείνους που µπλοφάρουν προκειµένου να τροµάξουν τους βουλευτές, αλλά για εκείνους οι οποίοι τα εννοούν. Επιχειρηµατολογούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν για την ανάγκη ανανέωσης της λαϊκής εντολής και στέλνουν µηνύµατα στον Γιώργο παπανδρέου ότι, το αργότερο µέχρι τον ιούνιο, πρέπει να στήσει κάλπες, γιατί αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει ξανά εκλογές.

Ανεύθυνες κουβέντες από ανεύθυνους ανθρώπους, οι οποίοι επιµένουν να µη θέλουν να δουν ότι η χώρα κινείται εδώ και καιρό σε τεντωµένο σχοινί και ήδη έχει αρχίσει να ζαλίζεται. Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο οδηγηθεί σε εκλογές, το σχοινί θα σπάσει την ηµέρα της προκήρυξης και η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “