Καβγάς για το πάπλωμα

Γιάννης Πολίτης
Δημοσιεύθηκε Ιούνιος 03, 2013, 11:25 πμ
1 sec

ΛΕΤΕ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ να τα σπάσουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Αστεία πράγματα. Επί έναν χρόνο καταπίνουν διαρκώς ελέφαντες και τώρα θα δυσκολευτούν στον κώνωπα; Συμφώνησαν και συμβιβάστηκαν στη λήψη απίστευτα αντιλαϊκών μέτρων που κόστισαν στους ίδιους και στα κόμματά τους. Και τώρα θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν μπορούν να τα βρουν στις διατυπώσεις των διατάξεων ενός νομοσχεδίου που στην ουσία θα είναι ένα «ιδεολογικό μανιφέστο» κατά του ρατσισμού.

Αλλού είναι η αιτία. Ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μπήκαν σε αυτή την κυβέρνηση με το ένα πόδι, μουδιασμένα και ενοχικά. Παρέδωσαν, επειδή το ήθελαν τότε, την εξουσία στη Ν.Δ. και τώρα άλλαξαν γνώμη. Γιατί; Ο πρωθυπουργός καρπώνεται την αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα που υπάρχει στη διεθνή κοινότητα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης εισπράττουν μόνο τη φθορά της ανεργίας και της φτώχειας.

Πίσω από τη δήθεν μάχη για το νομοσχέδιο κρύβεται ο πόλεμος για τον ανασχηματισμό του Ιουλίου. Η επικαιροποίηση της συμφωνίας που ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η φράση-κλειδί και σημαίνει ότι η τράπουλα πρέπει να ξαναμοιραστεί: οι δύο μικρότεροι εταίροι να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι της εξουσίας, άρα να εισπράξουν κάποια πολιτικά οφέλη εάν τα πράγματα εξελιχθούν μέχρι τέλους καλά για την Ελλάδα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Προηγούμενο Άρθρο

Αφοπλίστε τους βουλευτές

Επόμενο Άρθρο

Ο δαίμονας Αζαζέλ