Ρεπορτάζ από lefkadapress.gr: Τιμή στους Επτανήσιους

politisonline
Δημοσιεύθηκε Νοέμβριος 26, 2013, 2:54 μμ
0 secs

Το απόγευμα της Κυριακής το κτίριο της Παλαιάς Βουλής μύρισε Επτάνησα. Δώδεκα διακεκριμένοι επτανήσιοι από όλα τα νησιά του Ιονίου τιμήθηκαν από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας σε μια σεμνή τελετή με την αίγλη όμως της επτανησιακής κουλτούρας.

Επική μορφή σε αυτή τη βράβευση ο Κεφαλλονίτης Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος Γιαννουλάτος. Η Λευκάδα είχε την τιμή να βραβεύει δύο Λευκαδίτες . Τον καθηγητή Σπύρο Φλογαϊτη και το δημοσιογράφο, Γιάννη Πολίτη. Την τιμητική πλακέτα ο καθηγητής Σπύρος Φλογαϊτης παρέλαβε από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης, Βαγγέλη Γιαννουλάτο ενώ ο Γιάννης Πολίτης από την αντιδήμαρχο Λευκάδας, Ζωή Σκιαδά. ΟΙ υπόλοιποι που βραβεύτηκαν εκτός από τους παραπάνω και τον πρώτο , αρχιεπίσκοπο Αλβανίας του οποίου την πλακέτα έδωσε ο Κερκυραίος υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας,  ήταν:

Παναγιώτης Βάρδας, καρδιοχειρουργός από τα Κύθηρα, Γιάννης Δόϊκας ερευνητής από τους Παξούς, ΓΙώργος Κασσιμάτης Κϋθηρα, Γιώργος Κατσαρός, Κέρκυρα, Κάλια Κουβά, Παξοί, Δημήτρης Παϊζης Ιθάκη, Γιώργος Παξινός , ΙΘάκη, Μίμης ΠΛέσσας , Ζάκυνθος, Σάκης Ρουβάς , Κέρκυρα, Τζένη Ρουσσέα , Ζάκυνθος , Μαρία Φαραντούρη , Κεφαλονιά. Επίσης ειδική βράβευση δόθηκε στο Μίκη Θεοδωράκη μια και η μουσική του πορεία ξεκίνησε και από την Κεφαλονιά όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια… dimotis16