Ρεπορτάζ από efimeridakefalonia.gr: Βράβευση των καλύτερων Επτανήσιων

politisonline
Δημοσιεύθηκε Νοέμβριος 27, 2013, 2:38 μμ
0 secs

Σε μια ξεχωριστή τελετή η Ένωση Επτανησίων Ελλάδος τίμησε επιφανείς προσωπικότητες με καταγωγή από τα Επτάνησα. Μεταξύ άλλων τιμήθηκαν δύο γνωστές προσωπικότητες από τη Κεφαλονιά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, καθώς και η Μαρία Φαραντούρη. Εκτός από τους Κεφαλλονίτες τιμήθηκαν επιφανείς Επτανήσιοι μεταξύ όπως ο Σάκης Ρουβάς, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ, Γιάννης Πολίτης (Λευκάδα). Από την Ιθάκη τιμήθηκε ο γνωστός ναυτικός και συγγραφέας, Γιώργος Παξινός. Η τελετή ξεκίνησε με βράβευση του Αρχιεπισκόπου και τιμητική διάκριση στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με δικές του καταγραφές, η μουσική του πορεία ξεκίνησε με τις επιρροές που δέχτηκε από τα Επτάνησα και τη διαμονή του στην Κεφαλονιά, κατά την διάρκεια της νεαρής του ηλικίας, όταν τα μη υποδουλωμένα στους Τούρκους Επτάνησα απολάμβαναν υψίστου βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα. Είναι η 2η κατά σειρά βράβευση διακεκριμένων προσωπικοτήτων, με καταγωγή από τα Επτάνησα από την «Ένωση Επτανησίων Ελλάδας», με σκοπό να αναδείξει και βραβεύσει Επτανήσιους, οι οποίοι έχουν διακριθεί και καταξιωθεί, ο καθένας στο χώρο που εκπροσωπεί και τη θέση που κατέχει. Φυσικά τα εύσημα για τη λαμπρή βραδιά δέχθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Κονοφάου. Με αλφαβητική σειρά τα άτομα που βραβεύτηκαν ήταν:
Παναγιώτης Βάρδας (Κύθηρα)
Γιάννης Δοϊκας (Παξοί)
Γιώργος Κασιμάτης (Κύθηρα)
Γιώργος Κατσαρός (Κέρκυρα)
Κάλια Κουβά (Παξοί)
Δημήτρης Παϊζης (Παξοί)
Γιώργος Παξινός (Ιθάκη)
Μίμης Πλέσσας (Ζάκυνθος)
Γιάννης Πολίτης (Λευκάδα)
Σάκης Ρουβάς (Κέρκυρα)
Τζένη Ρουσσέα (Ζάκυνθος)
Μαρία Φαραντούρη (Κεφαλονιά)
Σπύρος Φλογαΐτης (Λευκάδα)
Το συντονισμό της παρουσίασης των διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα για το έτος 2013 έκανε η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος, όπου άνοιξε με την παρουσίαση των μουσικών συνόλων της Ε.Ε.Ε. σε έργα Επτανησιακής μουσικής σχολής από διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες, υπό τη μουσική διεύθυνση του συμπατριώτη μας Καλλιτεχνικού Διευθυντή μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αθηνών, Τάσος Βαλλιανάτος, ενώ από πλευράς πολιτικής ηγεσίας εκεί ήταν ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου και ο Κεφαλλονίτης Περιφερειακός Σύμβουλος, Βαγγέλης Φιοραβάντες.

Ρεπορτάζ Παναγής Φωκάς

dimotis18