Η οργή των νεόπτωχων 

Γιάννης Πολίτης
Δημοσιεύθηκε Μάιος 17, 2018, 9:32 μμ
1 sec

ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑ ποτέ τον πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου. Όσοι τούς αποκαλούν αφελείς καιροσκόπους και κολλημένους με την εξουσία δεν γνωρίζουν την Αριστερά. Μπορεί στη νέα εκδοχή της η «προεδρική φρουρά» να έχει στρίψει τόσο δεξιά που βρήκε τοίχο, αλλά στη διαλεκτική της, όπως και στην ίντριγκα, είναι Αριστερά παλαιάς κοπής.

Το νέο σχέδιο είναι ξεκάθαρο και οι εμπνευστές του -οι νέοι εκλεκτοί του προέδρου- δεν το κρύβουν . Επιχειρούν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα των φτωχών και των αδυνάμων, ώστε, μετα τις προσεχείς εκλογές, να έχει εκλογική πελατεία σταθερή και αφοσιωμένη, τη νέα τάξη των εξαθλιωμένων. Στο 25%  με 28% τους λογαριάζουν. Παρακολουθήστε λέξη προς λέξη τις δηλώσεις Φίλη και Κυρίτση, που είναι στην ομάδα κρούσης, και θα δείτε ότι τίποτε δεν τους ξεφεύγει. Μιλούν στοχευμένα.

Όσο και αν το παλέψουν αυτό το στοίχημα θα χαθεί. Κάποτε υπήρχαν οι πλούσιοι και οι φτωχοί και μια τεράστια μεσαία τάξη που καθόριζε το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτοί τώρα εξαθλιώνονται, αφανίζονται και αθροίζονται στο ποσοστό των φτωχών. Οι νεόπτωχοι είναι οι ορκισμένοι εχθροί της σημερινής πλειοψηφίας. Οχι μόνο δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ  αλλά ζούνε για να δώσουν τη χαριστική βολή. Το έκαναν με τον Παπανδρέου, το επανέλαβαν με τον Σαμαρά. Τώρα είναι περισσότεροι και πιο θυμωμένοι. Βρέξει-χιονίσει, θα καταψηφίσουν. Είτε τραβάει η Ν.Δ είτε όχι. Αυτό τούς είναι αδιάφορο.

Προηγούμενο Άρθρο

Αβγατίζει το μαύρο χρήμα

Επόμενο Άρθρο

Αύριο κάποιος άλλος