Ανασχηµατισµός... του κύκλου

Σε αναµµένα κάρβουνα κάθονται τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαµαρά, καθώς περιµένουν από στιγµή σε στιγµή τηνανακοίνωση των ονοµάτων που θα στελεχώσουν τη «σκιώδη» κυβέρνηση της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε στην επικοινωνιακή αντεπίθεση µετην επίσηµη ένταξη τουπρώτου βουλευτή στο κόµµα της. Πρόκειται για τον βουλευτή ΗρακλείουΛευτέρη Αυγενάκη, οποίοςείχε διαγραφεί από τη Ν.∆. για τις δηλώσεις του µετά την ίδρυση τουνέου κεντροδεξιού κόµµατος. Στη Ν.∆. χαρακτηρίζουν αυτονόητη και αναµενόµενη την προσχώρηση του βουλευτή στη ∆ηµοκρατική Συµµαχία και µιλούν για αντιπερισπασµό της πρώην υπουργού, στο παράπέντε της ανακοίνωσης της νέας «σκιώδους» κυβέρνησης της Ν.∆.

Σε κάθε περίπτωση,όπως επισηµαίνουν στελέχη της Ρηγίλλης, ο πρόεδρος του κόµµατος έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για τις αλλαγές στο ηγετικό σχήµα και αυτές θα ανακοινωθούν τονωρίτερο σήµερα και το αργότερο τη ∆ευτέρα. Κορυφαίο στέλεχος πάντως εισηγείται να προχωρήσει εντόςτης ηµέρας στην ανακοίνωση του «ανασχηµατισµού» ώστενα σταµατήσουν ο παρασκηνιακός πόλεµος καιη εσωστρέφεια. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαµαρά επισηµαίνουν µε νόηµαως προς την επιλογή προσώπων να µη σπεύσει να στοιχηµατίσει κάποιος διότι… έρχονται εκπλήξεις.

Οι «σκιώδεις» υπουργοί 
Παρ’ ότι αυτήν τη φορά δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τις επιλογές του προέδρου της Ν.∆., κορυφαία στελέχη που παρατηρούν τον τρόπο µε τονοποίο κινείται εκτιµούν ότι θα καταλήξει σε σχήµα πέντε κύκλων. Ο πρώτος θα είναι για την εξωτερική πολιτική, την άµυνα και την προστασία του πολίτη, ο δεύτερος για τηνοικονοµία, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τον τουρισµό.

Ο τρίτος για τα δηµόσια έργα, το περιβάλλον και την ενέργεια, ο τέταρτος για την παιδεία, τον πολιτισµό και τον τουρισµό και ο πέµπτος για την περιφερειακή πολιτική και την αγροτική ανάπτυξη. Στόχος αυτού του τρόπου λειτουργίας είναι ο Αντώνης Σαµαράς να συνοµιλεί καθηµερινά µε τους πέντε συντονιστές των κύκλων, οι οποίοι µετη σειρά τους θα εποπτεύουν τους αρµόδιους τοµεάρχες.

Για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν αυτές τις επιτελικές θέσεις ακούγονται σταθεράτα ίδια ονόµατα εδώκαι δεκαπέντε ηµέρες:

Νίκος ∆ένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος,Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κώστας Τζαβάρας.

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

για το νέο ηγετικό σχήµα της Ν.Δ.
που αναµένεται να ανακοινωθεί από σήµερα µέχρι (το αργότερο) τη Δευτέρα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “