Αμισθοι χαφιέδες

Τώρα που η κυβέρνηση πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν να ανεβάσει στο Διαδίκτυο το δηλωθέν εισόδημα όλων των Ελλήνων, καταλαβαίνετε τι πρόκειται να συμβεί. Ο χαφιεδισμός θα αναχθεί σε δημόσιο- εθνικό σπορ, καθώς οι φορολογικές δηλώσεις θα γίνονται φύλλο και φτερό και θα μοιράζονται στα καφενεία των χωριών. Ο ταβερνιάρης θα διασύρει τον καφετζή, ο υδραυλικός τον γείτονα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που του έχει κάτσει στο στομάχι, και μετά θ΄ αρχίσει το ξύλο.

Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως καθώς μέχρι χθες είχαν ξεπεράσει τους 20.000 εκείνοι που τηλεφώνησαν για να καρφώσουν τον αδελφό, τον κουμπάρο και τον γείτονα που τους έχει μπει στο μάτι με τη λιμουζίνα, τη βίλα, το εξοχικό. Και ανάμεσά τους αρκετοί δυστυχισμένοι απατημένοι σύζυγοι, άνδρες και γυναίκες, που δίνουν στην ψύχρα τον σύντροφό τους για να τον εκδικηθούν. Το επόμενο βήμα είναι οι χαφιέδες να προχωρήσουν σε συλλήψεις υπόπτων.

Το γιγαντιαίο και πολυτελές ελληνικό κράτος με τους 800.000 δημοσίους υπαλλήλους τα έχει όλα και με το παραπάνω. Διαθέτει εφοριακούς κατ΄ αναλογία πληθυσμού περισσότερους από τη Γερμανία, αστυνομικούς περισσότερους από τη Γαλλία, τελωνειακούς περισσότερους από την Ιταλία και κυπατζήδες περισσότερους και από την Αγγλία, ενώ επιτέλους αποκαταστάθηκαν οι αδικίες των κυβερνήσεων Σημίτη και αποκτήσαμε εκ νέου το ένδοξο σώμα της Αγροφυλακής. Ολοι αυτοί πληρώνονται, αλλά όπως ξέρουμε άλλοι βαριούνται, άλλοι χρηματίζονται κι άλλοι κοροϊδεύουν την κοινωνία. Ετσι το βαρύ φορτίο της πάταξης της φοροδιαφυγής το αναλαμβάνουν οι άμισθοι χαφιέδες που ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που ξέραμε: η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε απόλυτη τρέλα και παρακμή.

Δεν είναι πλάκα, κάποιος πρέπει να κλείσει τώρα την πόρτα του φρενοκομείου πριν αρχίσουμε να δέρνει ο ένας τον άλλον στον δρόμο…

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “