Τέρµα η πλάκα

ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ χαµόγελο του 60χρονου Γερµανού που είχε πιει την τρίτη µπίρα στην ξαπλώστρα της παραλίας ήταν αποκαλυπτικό του διαλόγου που έκανε µε την ηλιοκαµένη σύζυγό του. Σχολίαζαν περιπαικτικά τα γκαρσόνια που µε δυσκολία έσερναν τα πόδια τους από την κούραση και τη ζέστη.

Οι γερµανοί τουρίστες ήταν φανατικοί αναγνώστες της ταµπλόιντ (και πασίγνωστης πια σε όλους µας) εφηµερίδας «Μπιλντ» και έψαχναν να βρουν αντιστοιχίες στα όσα διαβάζουν µήνες τώρα, στα άθλια προβοκατόρικα ρεπορτάζ, για τους «τεµπέληδες, φοροφυγάδες και ανεπρόκοπους Ελληνες που συνεχίζουν να γλεντοκοπάνε ενώ η χώρα τους βυθίζεται».

Ξαφνικά από την πίσω ξαπλώστρα σηκώθηκε ένας Ελληνας και άρχισε να βρίζει στα γερµανικά τους τουρίστες:

– Δεν είµαστε ούτε τεµπέληδες ούτε ζούµε µε τα χρήµατά σας.

Σεβαστείτε τη χώρα που σας φιλοξενεί, όπως σεβάστηκαν και οι γονείς µου τη δική σας χώρα. Αυτοί που λέτε τεµπέληδες έχτισαν τη µεγάλη Γερµανία δουλεύοντας σαν ζώα µέρα και νύχτα στα εργοστάσιά σας.

Αργότερα έµαθα ότι ο Ελληνας που έχασε την ψυχραιµία του ήταν γιατρός, γιος µεταναστών που σπούδασε και µεγάλωσε στη Γερµανία. Είδε και έπαθε η παρέα του να τον ηρεµήσει.

Ηταν σε κατάσταση αµόκ. «Ε, όχι ρε παιδιά, όλα έχουν όρια. Τους άκουγα τόση ώρα µε υποµονή να µας βρίζουν, όταν άκουσα όµως να µας λένε “λέχερλιχ”, δηλαδή γελοία πρόσωπα, φούντωσα».

Οι Γερµανοί έφυγαν από την παραλία ντροπιασµένοι και ο γιατρός έξαλλος και εκτεθειµένος στον κόσµο που τον είδε να ουρλιάζει. Ηταν ένας άσχηµος καβγάς που είχε µόνο ηττηµένους. Και αυτό το κακό κλίµα σύγκρουσης των δήθεν τεµπέληδων µε τους δήθεν εργατικούς, θα συνεχιστεί εάν δεν σταµατήσει αυτή η πλάκα εις βάρος της Ελλάδας.

Οι γνωρίζοντες στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερµανία – που είναι πολλοί – να εξηγήσουν φωναχτά ότι ο µέσος Ελληνας δεν είναι απατεώνας και δουλεύει περισσότερο από τον µέσο Γερµανό. Η πραγµατικότητα είναι ότι ζούµε επί δεκαετίες σ’ ένα διαλυµένο κράτος χωρίς δοµές και κανόνες, που επιτρέπει στους αετονύχηδες να µην πληρώνουν φόρους και να ξαφρίζουν τον πλούτο της χώρας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “