Μαλλιά κουβάρια

O Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε στη χώρα θριαμβευτής. Απέδειξε ότι έχει μεγάλη δεξιότητα σε θέματα διεθνών σχέσεων και πήρε ό,τι μπορούσε περισσότερο από Ευρώπη και Αμερική. Τώρα όμως αρχίζει ο μεγάλος ανήφορος. Μετά το θερμό χειροκρότημα με το οποίο τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του στη Βουλή, θα έρθουν η αμφισβήτηση και η γκρίνια για την ορθότητα των σκληρών μέτρων.

Δεν είναι μόνο ο Χρήστος Παπουτσής και ο Κώστας Σκανδαλίδης που στο κάτω κάτω ό,τι είχαν να πουν το είπαν δημόσια- με επίγνωση των συνεπειών -, υπάρχουν πολλοί που πυροβολούν υπόγεια στους διαδρόμους της Βουλής το οικονομικό επιτελείο για τις επιλογές του. Είνα προφανές ότι μεγάλο μέρος των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει μείνει κολλημένο στην προεκλογική περίοδο και αρνείται να συμφιλιωθεί με τη νέα πραγματικότητα επειδή αυτή δυσκολεύει τις σχέσεις με τους ψηφοφόρους. Έτσι οι πιέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου για εξαιρέσεις κλάδων εργαζομένων στο Δημόσιο- όπως για παράδειγμα στο Εθνικό Τυπογραφείο- τις προσεχείς ημερες θα είναι ασφυκτικές.

Εάν κάνει ο Πρωθυπουργός έστω ένα βήμα πίσω θα αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ. Και εάν φύγει η πρώτη κλωστή θα γίνουν όλα… κουβάρι.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “