Η «διεφθαρμένη Ελλάδα» πουλάει

Ένας ιδιοκτήτης ιδιωτικού ΚΤΕΟ μου κατήγγειλε το εξής: δημοσιογράφος που εργάζεται σε γνωστό γερμανικό περιοδικό βρήκε μια παλιά καταγγελία του επιχειρηματία εναντίον του Δημοσίου και του ζήτησε να τον φωτογραφήσει έξω από το υπουργείο Μεταφορών, την ώρα που θα φώναζε δήθεν αγανακτισμένος «εδώ μέσα είναι όλοι κλέφτες».

Τον επιχειρηματία τον έπιασε το πατριωτικό του, έδιωξε κακήν κακώς τον ξένο δημοσιογράφο, ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος απέκτησε ακόμη έναν φανατικό οπαδό.

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση: βρίσκονται στην Αθήνα καμιά εικοσαριά Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι και ψάχνουν υποθέσεις δωροδοκίας δημόσιων λειτουργών γιατί, όπως οι ίδιοι οι ρεπόρτερ παραδέχονται, το θέμα «διεφθαρμένη Ελλάδα» πουλάει πολύ στα ευρωπαϊκά έντυπα.

Και μόνο η φράση «το θέμα πουλάει» είναι επαρκής λόγος να μην παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λέγονται και γράφονται αυτό το καιρό. Όσο και εάν μας ενόχλησε το προβοκατόρικο εξώφυλλο του περιοδικού «Focus», η εξωτερική και η οικονομική πολιτική της χώρας μας δεν μπορεί να καθορίζεται από γελοία και προβοκατόρικα δημοσιεύματα. Άλλωστε, τέτοια και πολύ χειρότερα εξώφυλλα με πρωταγωνιστές Γερμανούς θα μπορούσαν να βγάλουν και τα ελληνικά έντυπα, σε μια εποχή που ο αντιγερμανισμός στη χώρα μας βρίσκεται στο ζενίθ και όλοι βλέπουν φαντάσματα για άμεση επιστροφή του κλεμμένου θησαυρού.

Ευτυχώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό πιστώνεται στα θετικά όλων όσοι στη χώρα μας εκφράζουν δημόσιο λόγο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “