Τρικ και τα πρόστιμα

Χαρίστηκε- λέει- πρόστιμο 5,5 δισ. ευρώ! στη χρηματιστηριακή ΑκρόπολιςΑ.Ε.  Στην εταιρεία που πρωταγωνίστησε στο ανοσιούργημα «των δομημένων ομολόγων» και οριστικοποίησε το ναυάγιο των Ασφαλιστικών μας Ταμείων!

– Τα χαρίσατε κρυφά,λέει  ο ένας.

– Ναι, μπορείνα μην εισπράχτηκαν, αλλά αυτό έγινε απολύτως νόμιμα και  φανερά,  απαντά  ο άλλος,  στον δημόσιο   διάλογο  των αλληλοκα- τηγοριώνμε- ταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Θέλω να ελπίζω ότι πρώην  υπουργοί της Ν.Δ. δεν έχουν ευθύνη για ό,τι συνέβη. Γιατί εάν αποδειχθεί ότι μια κυβέρνηση «χάριζε»  τόσο κολοσσιαία ποσάγια  πρόστιμα «ευκατάστατων»  φίλων τηςτα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα  για τη χώρα.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι  είναι έτοιμοι να πιστέψουν  τα χειρότερα για την περίοδο  διακυβέρνησης της χώρας  από τη Ν.Δ. Και αυτό γιατί  πέρασαν μόλις 4 χρόνια από τότε που η κυβέρνηση  στενά «μαρκαρισμένη», και  αμυνόμενη σε κατηγορίες  ότι ευνοεί συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και μάλιστα φίλων της, παρέπεμπε  κατήγορους και πολίτες στο  – πραγματικό άλλωστε- γεγονός της επιβολήςκολοσσιαίων προστίμων. Έτσι έστελνε το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.

Και πράγματι, για μεγάλο  διάστημα- όσο η επικοινωνία ήταν η μόνη πολιτική  λειτουργία της κυβέρνησης  – το πετύχαινε.Κέρδιζε τις  εντυπώσεις στα δελτία των  8. Μέχρι που άνοιξε το καπάκι της κατσαρόλας για να  δούμε ότι και τα πρόστιμα  ήταν ένα τρικ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “