Φλας προς το Κέντρο βγάζει τώρα ο Σαμαράς

Προσκλητήριο προσωπικοτήτων που θα στελεχώσουν το κόμμα της Ν.Δ. κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να διευρύνει την εκλογική βάση του κόμματος και να δρομολογήσει την πολυσυζητημένη αμφίπλευρη διεύρυνση και προς τον «μεσαίο» χώρο, αλλά και προς το δεξιό διαμέρισμα της πολυκατοικίας, στο οποίο έχει εδραιώσει τη θέση του ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Πρώτα η συσπείρωση και μετά η διεύρυνση», έλεγαν τον Νοέμβριο τα  στελέχη που στήριξαν τον νέο πρόεδρο στην κούρσα της διαδοχής. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει η διαδικασία του ανοίγματος προς όλες τις τάσεις  της παράταξης και όλα τα πρόσωπα που για  διαφορετικούς λόγους αυτή την ώρα παρακολουθούν από απόσταση τα δρώμενα στη Ρηγίλλης. «Πρέπει σύντομα να ανοίξουμε τις πόρτες του κόμματος, ώστε να σταματήσουν τα  σχόλια και οι αιχμές τόσο από τα ΜΜΕ όσο και  από δυσαρεστημένα στελέχη του κόμματος ότι δήθεν ο Αντώνης Σαμαράς θα οδηγήσει το  κόμμα σε συρρίκνωση, καθώς το σπρώχνει  προς τα δεξιά με τις επιλογές των προσώπων  που βάζει στη βιτρίνα», λέει στενός συνεργάτης του νέου προέδρου του κόμματος και προσθέτει με έμφαση: «Αυτός ο κύκλος κλείνει οριστικά και όχι μόνο στα λόγια».
Είναι γεγονός ότι στον στενό πυρήνα του  Αντώνη Σαμαρά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη της Λαϊκής Δεξιάς, με πρώτο και  πιο γνωστό τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, οι οποίοι έδιναν καθημερινή μάχη στα παράθυρα για  να προσελκύσουν στην κάλπη τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος. Ψηφοφόρους που είχαν πάρει αποστάσεις από τη  Ν.Δ. την τελευταία περίοδο Καραμανλή, ενώ  μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματος στις  εκλογές έπνεαν τα μένεα κατά τής τότε ηγετικής ομάδας. «Τα στελέχη αυτά που λοιδορούνται από πολλούς στη Ν.Δ. έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συσπείρωση του κόμματος, με  αποτέλεσμα να πάνε στις κάλπες περισσότεροι από 700.000 ψηφοφόροι για να εκλέξουν  νέο αρχηγό», λέει συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και επισημαίνει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι  η νέα ηγεσία θα δουλέψει μόνο με τα ίδια πρόσωπα και θα τοποθετήσει σε θέσεις- κλειδιά  αυστηρά εκείνους που ήταν δίπλα του στην  κούρσα για τη διαδοχή».
Παραδείγματα Ενδεικτικά παραδείγματα για το αντίθετο,  όπως επισημαίνουν στελέχη της ηγετικής ομάδας, είναι ότι στη σκιώδη κυβέρνηση και σε  κρίσιμα «υπουργεία» τοποθετήθηκαν τρία στελέχη της νέας γενιάς που ήταν στο υπασπιστήριο της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο αδελφός  της πρώην υπουργού Εξωτερικών Κυριάκος  Μητσοτάκης ανέλαβε τον τομέα του Περιβάλλοντος σε κόντρα ρόλο με την Τίνα Μπιρμπίλη,  τον τομέα Ανταγωνιστικότητας απέναντι στη  Λούκα Κατσέλη πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης και  αυτόν της Προστασίας του Πολίτη απέναντι  στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Νίκος Δένδιας.
Οι συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά λένε  ότι οι κινήσεις του νέου προέδρου δεν έχουν  ακόμη ολοκληρωθεί και «τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις για  τους οπαδούς και τα στελέχη του κόμματος».  Η πρώτη έκπληξη θα είναι η τοποθέτηση του  Σταύρου Δήμα σε κεντρικό και προβεβλημένο  ρόλο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό  να αναλάβει τον τομέα Οικονομίας που σήμερα κατέχει ο ίδιος ο πρόεδρος κι έτσι θα είναι  στην ουσία το πιο ισχυρό πρόσωπο μετά τους  κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα  λένε ότι αργά ή γρήγορα θα αξιοποιηθεί και  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τον οποίο εκκρεμεί η δεύτερη και πιο σημαντική συνάντησή του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά. «Οι πόρτες δεν θα είναι κλειστές για κανέναν, αρκεί  να θέλουν να δραστηριοποιηθούν», λέει στέλεχος της Ρηγίλλης.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Δεν θα στηριχτεί μόνο σε πρόσωπα  που τον υποστήριξαν στον προεκλογικό  του αγώνα, λένε στελέχη της Ρηγίλλης

Ανανέωση στον κομματικό μηχανισμό  ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ στελεχών  στρέφεται η νέα ηγεσία της  Ν.Δ., προκειμένου να  δημιουργήσει μια  καινούργια μεγάλη ομάδα  συνεργατών που δεν έχει  ασκήσει μέχρι σήμερα  εξουσία, δεν έχει φθαρεί  και δεν έχει δημιουργήσει  σύστημα πελατειακών  σχέσεων.
Τα πρόσωπα στα οποία  στοχεύει είναι ηλικίας 30  έως 45 ετών με καλό  βιογραφικό, που έχουν  εργαστεί στον ιδιωτικό  τομέα και θα δώσουν αέρα  ανανέωσης στον  κουρασμένο μηχανισμό του  κόμματος. Οι άνθρωποι  αυτοί θα αξιολογηθούν και  θα τοποθετηθούν αμέσως  σε επιτροπές ομάδας  εργασίας του κόμματος,  ώστε να παράξουν ιδέες  και προτάσεις που θα  ενσωματώσει στο  πρόγραμμά της η Ν.Δ. στις  προσεχείς εθνικές  εκλογές

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “