Η κάλπη είναι «γκαστρωμένη»

«ΔΥΟ τα ξημερώματα στην Αθήνα, σε ένα μπαρ γεμάτο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύς κόσμος περιμένει εκλογές τώρα», τουίταρε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον.

Μόνο που δεν το λένε μόνο στα μπαράκια. Στους διαδρόμους της Βουλής, στα υπουργικά γραφεία και στην Κουμουνδούρου το σενάριο των εκλογών βγήκε πάλι απ’ το ντουλάπι και περιφέρεται από στόμα σε στόμα. Κάποιοι δεν κρατιούνται και το πετάνε, ως απειλή δήθεν, στα «παράθυρα» των ειδήσεων.
Απορία: Πείτε πως πήγαμε σε εκλογές καλοκαιριάτικα. Για ποιο πράγμα θα ψηφίσουμε; Τι θα μας ρωτήσει ακριβώς ο Αλέξης Τσίπρας; Εάν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ; Την απάντηση την ξέρει. Σπάει ρεκόρ το «ναι» σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Εάν πάλι σχεδιάζει να μας ρωτήσει εάν τον εξουσιοδοτούμε να διαπραγματευτεί σκληρά και να πετύχει καλύτερους όρους, κι αυτό το ερώτημα περισσεύει. Τόσον καιρό διαπραγματεύεται με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Το τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα είναι άλλη κουβέντα.

Εάν πάλι θέλει να πάει σε εκλογές -όπως λένε πολλά στελέχη του- για να ισχυροποιηθεί, με τις καλύτερες προβλέψεις και με αέρα στα πανιά του θα κερδίσει μια οριακή αυτοδυναμία. Και τι θα την κάνει; Θα τρομάξει τους Ευρωπαίους; Αστεία πράγματα. Ασε που η κάλπη είναι πάντα «γκαστρωμένη» και σε συνθήκες ανωμαλίας ένα ατύχημα την προεκλογική περίοδο μπορεί να φέρει ανατροπές που ουδείς φαντάζεται.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015.