Μπλέξαν με τα ονόματα

Νέος πονοκέφαλος προκλήθηκε στην κυβέρνηση χθες από τις περίεργες συνομιλίες των μελών της απίθανης συμμορίας των κακοποιών στις οποίες αναφέρουν ονόματα κυβερνητικών στελεχών. Στα κείμενα των απομαγνητοφωνημένων  συνομιλιών υπάρχει διάλογος του Βλαστού με πρωτοπαλίκαρό του, τον Σκαφτούρο, στον οποίο ο δεύτερος ενημερώνει  τον πρώτο για… υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και μιλάει για κάποιον «Αργύρη» που  είναι «γενικός». Αν και από τη συνομιλία δεν  συνάγεται από ποιον ζητάει ρουσφέτι η συμμορία, πολιτικά στελέχη φωτογράφιζαν τον  καθηγητή της Νομικής Αργύρη Καρρά που είναι ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, κάτι που δημιουργεί μεγάλη αμηχανία στην κυβέρνηση.
Η υποψία δεν επιβεβαιώνεται από άλλο  στοιχείο, αλλά από το γεγονός ότι είναι ο μόνος γενικός γραμματέας που λέγεται Αργύρης.  Κορυφαίοι υπουργοί ωστόσο λένε με έμφαση  ότι ο «κ. Α. Καρράς κατά κοινή ομολογία είναι  ένας σοβαρός άνθρωπος χαμηλών τόνων που  αποφεύγει τη δημοσιότητα και την προβολή  και είναι εξαιρετικά απίθανο να αναφέρονται  σ΄ αυτόν οι κακοποιοί». Άλλα κυβερνητικά στελέχη, πάντως, υποστήριζαν ότι «είναι πολύ πιθανό οι κακοποιοί να ανάφεραν ονόματα πολιτικών για να πουλήσουν “μούρη”, σχέσεις  με την εξουσία και παραγοντισμό ο ένας στον  άλλον».
Σκιές για Σαλμά Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και δυο μέρες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς ο «Αργύρης» είναι το τέταρτο- μετά τους κ.κ. Σαλμά, Μαρκογιάννακη και Καμμένο- κυβερνητικό στέλεχος  το όνομα του οποίου αναφέρεται στις συνομιλίες της συμμορίας που απήγαγε τον  Περικλή Παναγόπουλο. Στην πιο δύσκολη  θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο υφυπουργός  Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς μετά την καταγγελία του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου  Καρατζαφέρη στη Βουλή, ο οποίος δήλωσε  ότι ο πασίγνωστος Τρομπούκης έφτιαξε το  σπίτι το υφυπουργού ενώ είναι γνωστό ότι  ο κακοποιός είχε πολιτικές και κοινωνικές  σχέσεις με τη διευθύντρια του γραφείου του.  Ο κ. Σαλμάς έχει αντιδράσει έντονα και έχει μιλήσει για συκοφαντίες ωστόσο υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα τα  οποία διατυπώνονται από τους ίδιους του  συναδέλφους του υφυπουργού. Επιθετικά  αντέδρασε και ο κ. Καμμένος και απείλησε  με μηνύσεις ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.  Όπως είναι γνωστό στη γυναίκα του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης έχει αναφερθεί σε συνομιλία του με τη σύντροφο  του Βλαστού ο διευθυντής των Φυλακών  Χανίων που ήταν συνεργάτης των κακοποιών. Ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε αστειότητες την όλη υπόθεση και πρόσθεσε ότι έχει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά  πράγματα.
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη πάντως  λένε ότι «αυτήν την ώρα δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αντίδραση του Πρωθυπουργού, καθώς κανείς δεν μπορεί να υιοθετήσει  τα όσα λένε ότι κακοποιοί». Διευκρινίζουν  ωστόσο ότι εάν υπάρξουν στοιχεία που αποδεικνύουν σχέσεις οποιουδήποτε στελέχους με τους κακοποιούς, τότε «ο Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν».
●Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου  του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν υιοθετεί άκριτα αναφορές ανθρώπων που εμπλέκονται στο κοινό έγκλημα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις για την εμπλοκή πολιτικών  προσώπων».

«Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ»

σε διάλογο Βλαστού με Σκαφτούρο «έδειξε» τον  γραμματέα του Υπ. Συμβουλίου, αν και «είναι εξαιρετικά απίθανο να αναφέρονται σ΄ αυτόν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “