«Ξαναζεσταίνουν» το δίδυμο Μεϊμαράκη - Σπηλιωτόπουλου

ΛΑΔΙ στη φωτιά που καίει στην κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. από την επομένη της ήττας των ευρωεκλογών έριξε χθες ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και άσπονδος φίλος των Θόδωρου Ρουσόπουλου και Λευτέρη Ζαγορίτη. Ζήτησε δημοσίως την επιστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη γραμματεία του κόμματος και του Άρη Σπηλιωτοπούλου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Ο Νίκος Καραχάλιος- που «καρατομήθηκε» από τον νυν γραμματέα της Ν.Δ. αλλά διατηρεί άριστες σχέσεις με τον υπουργό Άμυνας- διατύπωσε χθες σε συνέντευξη μια άποψη που συζητείται στο παρασκήνιο εδώ και τρεις εβδομάδες, όταν συναντήθηκαν σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Σπηλιωτόπουλος. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα δύο στελέχη είχαν συζητήσει τότε για ανασχηματισμό, αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής και των δύο στις παλιές, ισχυρές θέσεις τους. 

Στην κυβέρνηση πολλοί αναρωτιούνται αν ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επιχειρεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς το Μαξίμου, καθώς γνωρίζουν ότι η όποια συζήτηση για αλλαγές αναπαράγε- ται με ευκολία κυρίως από βουλευτές που επιθυμούν διακαώς να βρεθούν σε κυβερνητικό θώκο στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. 

«Δεν είναι ώρα» 
Σε άλλο κλίμα όμως, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαρρέουν από κύκλους του Πρωθυπουργού, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου που κλείνει τη συζήτηση περί αλλαγών υποστηρίζοντας ότι «αυτή την ώρα δεν είναι η προτεραιότητα τα πρόσωπα αλλά η πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στα κρίσιμα θέματα». Ο Πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε για το θέμα πριν από μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες, είπε ότι «δεν χωρούν αυτή την ώρα κινήσεις εντυπωσιασμού και δεν επιδιώκω να εντυπωσιάσω κανέναν». Η ερμηνεία που δόθηκε στη φράση του ήταν ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι. 

Οι προϋποθέσεις 
«Έχω ζητήσει από τον Νοέμβριο του 2008 ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και το κόμμα. Είμαι όμως πολύ προσεκτικός γι΄ αυτά που λέω αυτό τον καιρό όταν αναφέρομαι στο πρόσωπο του Ελ. Ζαγορίτη για μη δίνω την εντύπωση ότι συντηρώ μια βεντέτα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά ως γραμματέας», είπε ο Ν. Καραχάλιος μιλώντας στο Κανάλι 1 και πρόσθεσε με έμφαση: «Και εγώ σας λέω ευθαρσώς αυτή τη στιγμή ότι αν είχαμε τον Βαγγέλη στο κόμμα και τον Άρη στην επικοινωνία θα είχαμε ένα δίδυμο με το οποίο η Ν.Δ. θα ανέβαζε τον βηματισμό της και θα μπορούσε ακόμη και να ανατρέψει το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε δύο- τρεις μήνες»… Ο Ν. Καραχάλιος συνέχισε λέγοντας ποιες κατά τη γνώμη του είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να επικοινωνεί. Θα πρέπει να μην έχει μιντιοφοβία και να κρύβεται μόνο στο πρες ρουμ. Ο Άρης, ναι, θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά. Είμαι βέβαια θετικά προκατειλημμένος, γιατί ξέρετε είναι πολλά χρόνια φίλος και συνεργάτης μου». 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “