Οι δύο κόσμοι του Τσίπρα

ΟΙ ΤΡΕΛΕΣ, οι παλινωδίες, οι αμφιθυμίες, η αλαζονεία της κυβέρνησης δεν είναι της ώρας να αποτιμηθούν και να αποδοθούν ευθύνες. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Τώρα η χώρα είναι σε κίνδυνο και το μόνο που αξίζει είναι να αναδειχθεί, μπας και βρεθεί μιας μορφής συμφωνία μπροστά στο παγόβουνο, είναι το εξής:

Το μεγάλο λάθος του πρωθυπουργού είναι ότι δεν διάβασε καθόλου καλά τους Ευρωπαίους και δεν πίστεψε εκείνους που τον προειδοποίησαν εγκαίρως για την κόλαση που θα ζήσει ο ίδιος και η χώρα με την ακραία ρητορική του και τις μαγικές λύσεις που υπόσχεται.

Δεν τον διάβασαν όμως και οι δανειστές. Αλαζόνες και ξερόλες δεν έχει μόνο η Αθήνα. Οι Βρυξέλλες είναι γεμάτες τέτοιους τύπους με ναρκισσισμό που ξεχειλίζει. Έτσι, δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζει σε δυο παράλληλους κόσμους και δεν μπορεί, τουλάχιστον τώρα, να προδώσει κανέναν.

Του αρέσει να είναι Ευρωπαίος ηγέτης και συνομιλητής των ισχυρών, θέλει όμως να είναι και το αγαπημένο παιδί της ριζοσπαστικής Αριστεράς η οποία τον ανέδειξε.

Όσο οι Ευρωπαίοι τον σφυροκοπούν, τόσο έρχεται πιο κοντά στην αγκαλιά των συντρόφων του. Και παρά τα όσα λέει ο πρωθυπουργός, έχει κάνει πίσω 100 βήματα και τους ζητεί να κάνουν κι αυτοί μόνο τρία. Ας ξεμπερδεύουν λοιπόν οι πιο ψύχραιμοι του «ιερατείου» με τους θερμοκέφαλους που ονειρεύονται την ταπείνωση του «αυθάδη νεαρού».

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015.