Γαλάζια κολοκυθιά με τα σκάνδαλα

Την κολοκυθιά με τα σκάνδαλα άρχισε τώρα να παίζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ξεχάσουν οι πολίτες τις άγονες γραμμές και το Βατοπέδι και να θυμηθούν ξανά τη Ζίμενς.

«Εμείς τον Παυλίδη, εσείς τον Τσουκάτο, άντε και πατσίσαμε» είναι η νέα τακτική της Ρηγίλλης από χθες. Παλιά αυτό το λέγανε συμψηφισμό, τώρα οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις το λένε ευτελισμό της πολιτικής ζωής, ο οποίος έχει αντίκτυπο κατά κύριο λόγο στην κυβέρνηση. Γι΄ αυτό οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. ζητούν από τον Πρωθυπουργό να διώξει, με όποιο κόστος, τον Παυλίδη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να προλάβει χθες τη Ν.Δ. και ζήτησε πρώτο Εξεταστική για τη Ζίμενς. Η Ν.Δ. ωστόσο την καταψήφισε- σε αυτή τη φάση- λέγοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και ελπίζει σε άσους κατά του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψουν από τη δικαστική έρευνα.

Μ΄ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ΄ ΑΥΤΑθα ξεχάσουμε ότι σε τέσσερις εβδομάδες έχουμε ευρωεκλογές και ακόμη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν μας έχουν… αποκαλύψει ποιους θα στείλουν στην Ευρωβουλή και για ποιον λόγο ψηφίζουμε στις 7 Ιουνίου. Ο λόγος είναι προφανής: ο κ. Κ. Καραμανλής με τους συμψηφισμούς ελπίζει να συσπειρώσει ξανά τη βάση του κόμματος και να κλείσει την ψαλίδα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βέβαιος ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο και περιμένει να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη. Οι επιτελείς μάλιστα της Ιπποκράτους με αέρα νικητή αποφεύγουν να συζητήσουν για το εύρος της διαφοράς και επισημαίνουν ότι «η πρωτιά είναι νίκη».

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙπολίτες όλα αυτά τα παρακολουθούν με μεγάλη αδιαφορία, καθώς αναζητούν λύσεις στη σκληρή καθημερινότητά τους. Η οικονομική κρίση και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις τιμών έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά, τα οποία μειώσεις ακούνε και μειώσεις δεν βλέπουν στα είδη πρώτης ανάγκης. Έτσι, ολοένα και περισσότερο στρέφονται- και πολύ καλά κάνουν- στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, των οποίων οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 30%. Μακάρι ο ρυθμός αυτός να συνεχιστεί, μήπως οι επιχειρηματίες που εμπορεύονται και διακινούν τις λεγόμενες φίρμες στα είδη διατροφής πάρουν- έστω με καθυστέρησηένα μάθημα από τις νοικοκυρές και περιορίσουν τα προκλητικά υπερκέρδη τους.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “