Η άγονη γραμμή της αυτοδυναμίας

Με συγκίνηση και κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι Έλληνες την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να ανασύρουν από τα ερείπια τους εγκλωβισμένους.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες οι διασώστες δεν καταφέρουν να ανασύρουν ζωντανό τον άτυχο Έλληνα φοιτητή Βασίλη Κουφολιά ενώ οι ιταλικές αρχές δείχνουν να έχουν τεράστια προβλήματα συντονισμού στη διαχείριση μεγάλων κρίσεων.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑτώρα, το πολιτικό κλίμα κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο βαρύ. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης έφαγε το πρώτο ηχηρό χαστούκι από τους συναδέλφους του στη Ν.Δ. αφού περισσότεροι από 60 γαλάζιοι υπερψήφισαν την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Γεγονός που προκαλεί φόβο στην κυβέρνηση ότι είναι πιθανό ο πρώην υπουργός στο τέλος να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Η κυβέρνηση πάντως προεξοφλεί ότι δεν πρόκειται να πάει σε δίδυμες εκλογές τον Ιούνιο ενώ κορυφαίοι υπουργοί τονίζουν ότι η Ν.Δ. θα παραμένει στην εξουσία ακόμη και με 150 βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει προσθέσει με την υπόθεση Παυλίδη ένα ακόμη βαρύ περιστατικό στην πολύ δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ν.Δ. Μια κατάσταση που όπως προεξοφλούν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές θα καταγραφεί στις ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝοι μόνοι που ετοιμάζονται να κάνουν χρυσές δουλειές είναι οι έμποροι αυτοκινήτων. Είναι οι πρώτοι που αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον παλιό κανόνα της αγοράς που λέει η «φτήνια τρώει τον παρά» και προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις. Εάν κανείς προσθέσει και τη μείωση του φόρου, ίσως είναι μια καλή εποχή για αγορά αυτοκίνητου.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,η Εφορία ξεκινάει νέο σαφάρι για την είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο απειλώντας με κατασχέσεις. Προσλαμβάνει μάλιστα και δικηγόρους για να προχωρήσει στη στενή πολιορκία των 555.000 οφειλετών με στόχο την είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ- από τα περίπου 20 που χρωστούν οι οφειλέτες του Δημοσίου. ΤΕΛΟΣ,ο Λευκός Οίκος εξαφάνισε τη συνάντηση Ομπάμα- Πατριάρχη σε μια προσπάθεια να μη χαλάσει η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Αμερικανός πρόεδρος για την Τουρκία.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “