«Οι πολίτες θα κρίνουν το μέλλον μου»

Η παραμονή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία, ακόμη και αν το κόμμα του ηττηθεί στις εκλογές, είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ενότητας της Ν.Δ. υποστηρίζει ο Γιώργος Βουλγαράκης. Και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η παραμονή τουστην ηγεσία είναι ανεξάρτητη από την πολιτική συγκυρία και τη θέση του κόμματος σε αυτή».

O πρώην υπουργός που τους τελευταίους επτά μήνες βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, πιστεύει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, παρά τον σάλο που προκάλεσε το θέμα του Βατοπεδίου, ενώ γνωρίζει καλά ότι στις προσεχείς εκλογές με το έναν ή τον άλλον τρόπο θα κριθεί οριστικά το πολιτικό του μέλλον. Μιλώντας για τα συμβόλαια της Μονής λέει ότι αν η σύζυγός του μπορούσε να γυρίσει το ρολόι πίσω δεν θα αναλάμβανε ποτέ την υπόθεση.

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΑ 52 ΑΚΙΝΗΤΑ

Το σύνολο των ακινήτωνπροέρχεται από τη σταδιακήμεταβίβαση τηςπατρικής μου περιουσίας.Καταλαβαίνω ότι οαριθμός ξενίζει. Σε μεγάλο βαθμό, όμως, οφείλεταιστην αλλαγή χρήσης δύο ξενοδοχειακών μονάδων που είχαμε οικογενειακά εδώ και 40 χρόνια

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Είναι βέβαιο ότι αν η σύζυγός μου δεν είχε το επίθετο Βουλγαράκη κανείς δεν θα ασχολούνταν μαζί της, όπως δεν έχουνασχοληθεί- ούτε από την Εισαγγελία ούτε από τη Βουλή- με άλλους συμβολαιογράφους που έκαναν πράξεις στη συγκεκριμένη περιοχή!

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ

Ανδρεάδης Κώστας 
Είστε βέβαιος ότι ο κ. Καραμανλής θα αφήσει στα ψηφοδέλτια όλους όσων τα ονόματα έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου;

Αν κάποιο στέλεχος έχει παραβατική συμπεριφορά για οποιοδήποτε λόγο, υπάρχουν αρμόδια όργανα στο κόμμα που τον κρίνουν και αν χρειαστεί τον απομακρύνουν, «αυθωρεί και παραχρήμα». Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο τελικός κριτής για έναν πολιτικό είναι ο ίδιος ο πολίτης με την ψήφο του. Συνεπώς δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, ζήτημα. Και σας το λέω εγώ που είναι γνωστό ότι ως υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα, ευθύνη ή σχέση με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Κεσίσογλου Στέλιος 
Δεν απαντήσατε ποτέ επαρκώς πώς αποκτήσατε τα 52 ακίνητα.

Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις προέλευσής τους που κατατίθενται και ελέγχονται κάθε χρόνο αναλυτικά με πλήρη παραστατικά από τη Βουλή, το σύνολο των ακινήτων προέρχεται από τη σταδιακή μεταβίβαση της πατρικής μου περιουσίας.

Καταλαβαίνω ότι ο αριθμός ξενίζει. Σε μεγάλο βαθμό, όμως, οφείλεται στην αλλαγή χρήσης δύο ξενοδοχειακών μονάδων που είχαμε οικογενειακά εδώ και 40 χρόνια.

Όταν άλλαξε η χρήση και οι μονάδες έπαψαν να λειτουργούν ως ξενοδοχεία, μεταβιβάστηκαν στη δεύτερη γενιά της οικογένειας τα δωμάτια. Ο μεγάλος αριθμός, λοιπόν, είναι ουσιαστικά πρώην δωμάτια των ξενοδοχείων αυτών. Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και είναι δηλωμένα στη Βουλή εδώ και πολλά χρόνια. Εκτός αυτού, είναι γνωστό ότι το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί διεξοδικά και διαχρονικά, από το 1989 έως και σήμερα, από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

Θανάσης Γεωργακόπουλος 
Για το θέμα των off shore σας τι έχετε να πείτε στους φορολογουμένους;

Ότι στην περίπτωση αυτή ισχύει το «πες, πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος». Έχει βγάλει μαλλιά η γλώσσα μου να λέω ότι δεν είχα ποτέ ούτε φυσικά έχω καμία off shore εταιρεία.

Γιάννης Χατζηβασιλείου 
Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα αφήνατε τη γυναίκα σας να εμπλακεί στα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου;

Ο ρόλος του συμβολαιογράφου είναι να καταγράφει απλά και μόνο τη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών. Είναι βέβαιο ότι αν η σύζυγός μου δεν είχε το επίθετο Βουλγαράκη, κανείς δεν θα ασχολούνταν μαζί της, όπως δεν έχουν ασχοληθεί- ούτε από την Εισαγγελία ούτε από τη Βουλή- με άλλους συμβολαιογράφους που έκαναν πράξεις στη συγκεκριμένη περιοχή! Από εκεί και πέρα, και η ίδια έχει δηλώσει δημόσια ότι αν γνώριζε τη λάσπη που θα δεχόταν γι΄ αυτό το θέμα, δεν θα αναλάμβανε ποτέ την υπόθεση. Κώστας Χρήστου 
Μετά την έκθεση της Κομισιόν πως δεν ευθύνεται η διεθνής οικονομική κρίση για την οικονομική κατάντια της χώρας, θεωρείτε πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί να παραμείνει στην εξουσία; 
Είναι γεγονός ότι το υψηλό έλλειμμα, το τεράστιο δημόσιο χρέος που παραλάβαμε και οι διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας μας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Θα σας θυμίσω όμως ότι- σύμφωνα με την ίδια έκθεση- η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να επιτύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μικρότερη ανεργία και μικρότερα ελλείμματα από πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γεωργιάδης Βασίλης 
Μια που είναι «κουρασμένος» ο κ. Καραμανλής, να φύγει από την ηγεσία εάν χάσει τις εκλογές ή όχι;

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Ζάκυνθο. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογικές συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο Κ. Καραμανλής είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης και ως εκ τούτου, η παραμονή του στην ηγεσία της είναι ανεξάρτητη από την πολιτική συγκυρία και τη θέση του κόμματος σε αυτήν. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν, συνεπώς δεν θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα.Γιώργος Αντωνίου 
Μιλάτε διαρκώς για μεταρρυθμίσεις στη Ν.Δ. και ψάχνω να βρω μια μεγάλη μεταρρύθμιση που κάνατε.

Είναι προφανές ότι η ισοπεδωτική κριτική δεν βοηθάει κανέναν. Να σας θυμίσω την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή Αεροπορία…

Κωνσταντίνα Σιαχοπούλου 
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα αντέξει να παραμείνει στην εξουσία έως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή θα αναγκαστεί το φθινόπωρο να προσφύγει στις κάλπες;

Έχω βαρεθεί να ακούω τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προβλέπουν εκλογές από μήνα σε μήνα εδώ και πολύ καιρό. Είναι παράλογο, ενώ βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, εμείς να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις περί εκλογών.

Άλλωστε, οι εκλογές δεν έχουν μεταφυσικό χαρακτήρα.

Κώστας Ιωαννίδης 
Συμφωνείτε με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης να φέρει ξανά Βρετανούς αξιωματικούς στη χώρα μας για να εκπαιδεύσει πάλι τους αστυνομικούς μας; Εάν ναι, τότε γιατί εσείς διακόψατε αυτή τη συνεργασία;

Στο υπουργείο υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια η διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας. Δηλαδή, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με διωκτικές αρχές άλλων χωρών είναι θεσμοθετημένη και ουδέποτε σταμάτησε να υπάρχει. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό διότι το έγκλημα και η τρομοκρατία δεν γνωρίζουν σύνορα.

Όταν εγώ ήμουν σε αυτό το υπουργείο η συνεργασία όχι μόνο δεν διακόπηκε, αλλά ήταν εκ των πραγμάτων αυξημένη λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Βασίλης Γεωργακόπουλος 
Λέτε διαρκώς ότι κάνατε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεχνάτε όμως ότι παραλάβατε ένα οργανωμένο σύστημα ασφάλειας από το ΠΑΣΟΚ;

Δεν ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών που μηδενίζουν το έργο των αντιπάλων τους. Δεν το έκανα άλλωστε ποτέ και σε κανένα υπουργείο από το οποίο πέρασα. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δουλέψαμε όλοι μαζί, γι΄ αυτό και αναγνωρίστηκαν διεθνώς ως οι πιο επιτυχημένοι στην πρόσφατη ιστορία τους. Αυτή η επιτυχία είναι για όλους μας διαρκές παράδειγμα για το τι μπορούμε να επιτύχουμε αν είμαστε ενωμένοι.

Γεωργία Βασιλοπούλου 
Ακόμη και στελέχη της Ν.Δ. σας κατηγορούν ότι διαλύσατε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τα γνωστά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα. 

Τα στελέχη της Ν.Δ. με κατηγορούσαν ακριβώς για το αντίθετο! Ότι δηλαδή «δεν αντικατέστησα τους Πασόκους με Νεοδημοκράτες». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Σημασία για μένα δεν έχουν οι πολιτικές προτιμήσεις κάποιου αλλά η ικανότητα και η αποτελεσματικότητά του. Αυτό το απέδειξα διαχρονικά με τις επιλογές προσώπων που έκανα και στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, και στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και στο υπουργείο Ναυτιλίας. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο δεν έγινε εις βάρος μου ποτέ και από κανένα κόμμα καμία επερώτηση για κρίσεις, τοποθετήσεις ή επιλογές προσώπων που έκανα στα υπουργεία στα οποία είχα την τιμή να είμαι πολιτικός προϊστάμενος.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “