Κάθε μέρα και μία λυπητερή

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα καθώς η Κομισιόν απαιτεί από την κουρασμένη κυβέρνηση Καραμανλή μέχρι τον Οκτώβριο να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%, με το μέλλον αβέβαιο…

Αύριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφασίζει ότι οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο θα παίρνουν σύνταξη στα 65. Η απόφαση αυτή θα κάνει δύσκολη τη ζωή 140.000

εργαζομένων, πολλές από τις οποίες θα αναγκαστούν να εργαστούν έως και 15 χρόνια περισσότερο. Η εξέλιξη αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου, καθώς δεκάδες χιλιάδες μητέρες έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και θα σπεύσουν να αποχωρήσουν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στον ιδιωτικό τομέα όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί ενώ πολλές επιχειρήσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις και πιέζουν τους εργαζόμενους να συμμορφωθούν. Εάν συνεχιστεί, σε λίγο ο κανονικός μισθός θα αποτελεί πολυτέλεια, γιατί πολλοί στον ιδιωτικό τομέα θα αμείβονται με φιλοδωρήματα.

ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ της οικονομικής κρίσης δεν έχουν έρθει ακόμη, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο μεγάλο θα είναι το πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός- η βαριά μας βιομηχανία. Οι ξενοδόχοι πάντως, όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί άλλοι έμποροι και επιχειρηματίες στη χώρα μας, δεν βοηθάνε καθόλου τον εαυτό τους με το να αρνούνται να χρεωθούν το κομμάτι που τους αναλογεί στην κρίση. Οι εκπτώσεις που ανακοινώνουν είναι αστείες και σε κάθε περίπτωση είναι οι μικρότερες από τους προορισμούς άλλων χωρών. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού δείχνουν να ξεχνούν ότι η χώρα μας και χωρίς την κρίση θα είχε πρόβλημα, γιατί οι ίδιοι έχουν απογειώσει τις τιμές, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι αναντίστοιχη των χρημάτων που ζητούν από τους πελάτες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εμφανίζεται ζαλισμένη και αδύναμη να διαχειριστεί όλα αυτά που συμβαίνουν. Στην αδυναμία της ήρθε να προστεθεί και ο πανικός για τη διαβόητη κόπωση του Πρωθυπουργού. Ένας πανικός που τον ενισχύουν και τον αναπαράγουν τα ίδια τα στελέχη της, τα οποία με τις δηλώσεις τους στήνουν σκηνικό φαρσοκωμωδίας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “