Την πλήρωσαν οι νόμιμοι, τη γλίτωσαν οι αετονύχηδες

Τα πράγματα που η κυβέρνηση εμφανίζει ως σύνθετα και δύσκολα ειναι πολύ απλά: Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ειναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας. Οφείλει να μαζεύει τα χρήματα από τους ενοίκους ανάλογα με τον όροφο και τα τετραγωνικά που διαθέτουν για να λειτουργεί το κτίριο. Είναι αλήθεια ότι ποτέ οι διαχειριστές στη χώρα μας δεν υπήρξαν το ίδιο δίκαιοι με όλους τους ενοίκους. Αυτήν τη φορά όμως το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. ξεπέρασε τον εαυτό του.

Έθεσε οριστικά τους φοροφυγάδες στο απυρόβλητο ενώ τους ξέρει έναν προς έναν με διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Άφησε άθικτα τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών και αποφάσισε να κόψει το κεφάλι των πάντα νομοταγών και τυπικών ενοίκων. Εκείνων δηλαδή που δεν μπορούν να κρυφτούν απο την Εφορία. Πρώτα τους πήρε σε φόρους το 40% των εσόδων τους, μετά τους έβαλε χαράτσι με την εκβιαστική περαίωση και τώρα τους καλεί να πληρώσουν και νέο κεφαλικό φόρο. Για όποιον θέλει να κάνει λαϊκισμό και να πει ότι «τα παίρνουμε από τους έχοντες», μπορεί να βρεθεί ακροατήριο. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που έχουν εισοδήματα 60, 70 ή ακόμη και 100.000 ευρώ τον χρόνο είναι ευκατάστατοι.

Όμως τα έσοδά τους είναι φανερά και φορολογημένα. Για τους πολλούς, τους μεσάζοντες, τους λαθρεμπόρους και πάσης φύσεως αρπακτικά της κοινωνίας που τζιράρουν αμύθητα μαύρα ποσά, ζούνε προκλητικά και δηλώνουν ψίχουλα στην Εφορία, δεν μιλάει κανείς διαχειριστής. Αυτή είναι όμως η Ελλάδα, τη συντηρούν τα κορόιδα και την απολαμβάνουν οι αετονύχηδες.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “