Κρύβουν κι άλλους φόρους στο συρτάρι

Η κυβέρνηση ως συνήθως τα έκανε θάλασσα. Με τους άδικους κεφαλικούς φόρους κατάφερε να εξοργίσει και τους ψηφοφόρους της αλλά και τους αξιωματούχους των Βρυξελλών, τους οποίους υποτίθεται ότι ήθελε να ικανοποιήσει.

Oι κομισάριοι λοιπόν χαρακτηρίζουν τα μέτρα «μιας χρήσεως, αστεία και κατώτερα των περιστάσεων». Και ζητούν άλλες πρωτοβουλίες που θα έχουν μόνιμο και διαρθρωτικό χαρακτήρα. Ο Γιάννης Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι δεν έχει αυτήν την ώρα κάτι άλλο στο συρτάρι του, όμως αυτοί που ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί, μιλούν για αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, για επαναφορά του φόρου κληρονομιών και αύξηση των συντελεστών του ενιαίου φόρου ακινήτων.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επιτελείο πάντως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής ούτε για τη φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών που αποκόμισαν υπερκέρδη τα τελευταία χρόνια στην πλάτη εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών. Όσο για το κύκλωμα της λαθρεμπορίας καυσίμων εξαιτίας του οποίου το Δημόσιο «αιμορραγεί» 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο, η κυβέρνηση το έχει ξεχάσει. Έμειναν μόνο- για να τις θυμηθούμε στις εκλογές- οι ηρωικές εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ η κυβέρνηση συνεχίζει την παλιά τακτική των ρουσφετιών με ίδρυση ενός ΤΕΙ σε κάθε πόλη, παρ΄ ότι τα περισσότερα από αυτά είναι άδεια και υπολειτουργούν. Οι δήμαρχοι, οι νομάρχες και οι βουλευτές μεταφέρουν στην Αθήνα την πίεση όλων αυτών που ζουν από τους σπουδαστές και έτσι τάζουν φουλ εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όπως τάζουν και 88.262 θέσεις εισακτέων, αριθμό ρεκόρ από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ο οποίος βεβαίως δεν μπορεί να καλυφθεί αφού πλέον υπάρχει η βάση του 10.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο κ. Γιώργος Σουφλιάς αιφνιδίασε χθες πολλούς στο κόμμα του. Εμφανίστηκε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και ενώπιον 15 μελών της κυβέρνησης και 45 βουλευτών ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα το 2010. Το έχει… προγραμματίσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και έχει δημιουργήσει ανεξάρτητο υπουργείο Περιβάλλοντος και κατάργησε το υπουργείο Μεταφορών. Ζήσε Μάη μου δηλαδή, θα έχουν μεσολαβήσει ούτως ή άλλως οι εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επομένως, από όλα αυτά κρατάμε την ηγετική εμφάνιση του Γιώργου Σουφλιά που αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “