Ληστεία μετά κεφαλικού φόρου

Το οικονομικό επιτελείο έχει χάσει την μπάλα. Πριν από έναν μήνα πήρε πίσω τη ρύθμιση Αλογοσκούφη για να μη δυσαρεστήσει ελεύθερους επαγγελματίες που θα πλήρωναν έως 1.000 ευρώ φόρο ο καθένας.

Τώρα έρχεται και βάζει κεφαλικό φόρο που φθάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ σε ευκατάστατους μεν, έντιμους δε φορολογούμενους που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην Εφορία και αποτελούν εύκολη λεία για το κράτος όταν θέλει να κλείσει τις μαύρες τρύπες. Μόνο που τα χρήματα τα οποία θα μαζέψει είναι ελάχιστα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι μόνο 128.000. Για ακόμη μια φορά στο απυρόβλητο μένουν οι φοροφυγάδες και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

ΤΑ ΑΛΛΑ μεγάλα θύματα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εδώ και καιρό η κυβέρνηση καλλιεργεί την εντύπωση ότι είναι οι μόνοι ωφελημένοι από την οικονομική κρίση γιατί έχουν σταθερή εργασία. Έτσι το 70% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα θα πάρει μηδενικές αυξήσεις. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, αφού περισσότεροι από τους μισούς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση.

ΑΚΟΜΗ και στελέχη της Ν.Δ. παραδέχονται ότι τα μέτρα αυτά είναι σπασμωδικά κι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες δημόσιες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού πως δεν πρόκειται να μπουν νέοι φόροι. Στο εσωτερικό της Ν.Δ. η γκρίνια έχει ήδη αρχίσει, καθώς οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι κάθε μέρα που περνάει το κόμμα χάνει την επαφή με την κοινωνία και τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, τον οποίο επιθυμεί να επανακτήσει.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκληραίνει τα μέτρα αστυνόμευσης σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που δημιουργεί η έξαρση της εγκληματικότητας και η δράση των κουκουλοφόρων αλλά, αντί να στρέφεται κατά των ταραξιών, στρέφεται κατά της… κουκούλας. Παράλληλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στρώνουν το χαλί για την ντε φάκτο κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΤΕΛΟΣ, στα εξωτερικά μας μέτωπα, οι Σκοπιανοί κάνουν τώρα επίθεση φιλίας στην Ελλάδα για να εμφανιστούν στη διεθνή κοινότητα ως δήθεν διαλλακτικοί εν όψει των δημοτικών και προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή στη γειτονική χώρα. Δεν λένε όμως τίποτα για την ταμπακέρα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “