Γάντι εκλογών πέταξε ο Γιώργος

Πέταξε το γάντι στον Πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τη σιγουριά και την ασφάλεια που δίνει το προβάδισμα των 5 μονάδων στις δημοσκοπήσεις απέρριψε την- επικοινωνιακής στόχευσης- πρόταση του Πρωθυπουργού για συναίνεση και επιμένει στη θέση του για εκλογές τώρα.

O κ. Καραμανλής δεν σήκωσε το γάντι, κράτησε χαμηλούς τόνους και άφησε να εννοηθεί ότι θα πάει στην κάλπη μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει πλήρως από κάθε έλεγχο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- όπως λένε οι συνεργάτες του- συζήτησε μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τον κ. Κ. Καραμανλή και έφτασε στο σημείο να του πει ότι δεν πήγε καλά προετοιμασμένος στις Βρυξέλλες. Αυτός ο διάλογος ωστόσο διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τα άλλα, από τις χθεσινές συναντήσεις δεν μάθαμε κάτι καινούργιο. Ο κ. Καραμανλής εισέπραξε τρία όχι και μισό ναι στην πρόσκληση για συναίνεση. Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης έδειξε διατεθειμένος να δώσει χείρα βοηθείας αλλά με προϋποθέσεις.

ΠΑΝΤΩΣ, τα νέα που φθάνουν από τις Βρυξέλλες δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αισιοδοξεί. Η χώρα μας διανύει μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και η Κομισιόν ζητά επιτακτικά την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και τη λήψη μέτρων και για περιορισμό του δημόσιου τομέα σε μια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας περιμένει τη στήριξη του κράτους για να μην καταρρεύσει. Η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία βγάζει πάλι στο σφυρί τα ασημικά. Ετοιμάζεται να πουλήσει ακίνητα του Δημοσίου και να βγάλει στο σφυρί τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου που θεωρείται φιλέτο. ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ αμιγές καλού φυσικά. Έτσι η ύφεση οδηγεί σε μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- στο χαμηλότερο μάλιστα επίπεδο όλων των εποχών, κάτι που φέρνει χαμόγελα στους παλιούς δανειολήπτες με κυμαινόμενο επιτόκιο. Οι τράπεζες ωστόσο αναμένεται να περάσουν μικρό μόνο μέρος αυτής της μείωσης στα επιτόκια των νέων δανείων- αυτό εξάλλου έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες- και με διάφορα τρικ να ενισχύσουν το περιθώριο κέρδους τους. ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, σε προσπάθεια να ανεβάσει τον εκλογικό πήχυ του ΣΥΝ τον οποίο χαμήλωσε ο κ. Αλαβάνος στο 7% επιδόθηκε χτες ο κ. Τσίπρας. Είπε ότι εκείνος δεν βολεύεται ούτε με το 7%, ούτε με το 14% και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαράσσει πολιτική με βάση δημοσκοπικά σκαμπανεβάσματα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “