Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Η διεθνής οικονομική κρίση ευθύνεται για πολλά, όχι όμως για όλα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της γαλάζιας διακυβέρνησης.

Τα χρεοκοπημένα νοσοκομεία, τα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία, το λουκέτο στην Ακρόπολη και οι εκατοντάδες υπηρεσίες του κράτους που υπολειτουργούν είναι αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. Σκεφτείτε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, όταν η κρίση θα δείξει για τα καλά τα δόντια της και στη δική μας χώρα. Γιατί έως τώρα μιλάμε όλοι για τις συνέπειές της θεωρητικά, αλλά ακόμη δεν έχουμε ζήσει τον εφιάλτη.

ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΗ τη ζοφερή ατμόσφαιρα, ο κ. Καραμανλής ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση και να πολώσει το πολιτικό κλίμα μετά το επικοινωνιακό σόου της συνάντησής του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν δεδομένη την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συναίνεση και στήριξη της κυβέρνησης και ετοιμάζουν την επόμενη κίνηση του κ. Κ. Καραμανλή. Μια κίνηση που έχει στόχο να καταδείξει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία να πάρει την εξουσία και αδιαφορεί για την πορεία της χώρας. Προφανώς, παρά τα όσα λένε στο Μάξιμου, κανείς δεν περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να δώσει αυτή την ώρα γην και ύδωρ και να πάψει να κάνει αντιπολίτευση, την ώρα μάλιστα που έχει προβάδισμα πέντε μονάδων. Το συμπέρασμα είναι ότι η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει, αφού όλοι δίνουν στις ευρωεκλογές τού Ιουνίου χαρακτήρα δημοψηφίσματος. ΟΣΟ ΓΙΑ την περίφημη πώληση της Ολυμπιακής, εκεί που έμοιαζαν να είναι όλα έτοιμα από στιγμή σε στιγμή να κλείσει η συμφωνία με τον όμιλο της ΜΙG, χθες προέκυψαν ανατροπές που οδηγούν σε ένα επιχειρηματικό θρίλερ. Εκεί που η εταιρεία ήταν στα αζήτητα, ξαφνικά ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματίες διαγκωνίζονται για το ποιος θα την αποκτήσει Οι νέες προσφορές ήρθαν από την Αegean- η οποία μέχρι πρότινος έδειχνε να αδιαφορεί- αλλά και από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία κ. Στέλιο Ράπη. Επιτέλους, τώρα το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον και το «μαγαζί», όπως φαίνεται, δεν ήταν τόσο απαξιωμένο όσο ήθελαν να το εμφανίζουν αρκετοί και επί αρκετά χρόνια.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “