Συναίνεση στην κυβέρνηση για νέα χαράτσια!

Η κυβέρνηση καθημερινά διαψεύδει τον εαυτό της. Είναι προφανές πλέον πως όταν λέει ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους, εννοεί ότι μαγειρεύει σκληρά φορομπηχτικά μέτρα καικεφαλικές εισφορές για να μπαλώσει όπως όπως τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. 
Oι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου που πέφτουν στο τραπέζι είναι για γέλια και για κλάματα. Η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να νομιμοποιήσει τις κουτοπονηριές των εργολάβων, τους περίφημους ημιυπαίθριους χώρους, για να αρπάξει ένα χιλιάρικο από κάθε νοικοκυριό που παρανόμησε κάνοντας τη βεράντα υπνοδωμάτιο. Τα άλλα μέτρα είναι η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και το χαράτσι σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ ετησίως. Θα πείτε, μα πόσα χρήματα θα μαζέψει η κυβέρνηση από αυτά τα μέτρα; Όσοι γνωρίζουν, μιλάνε για ψίχουλα. Τα πολλά χρήματα στην Ελλάδα είναι τα μαύρα χρήματα, αλλά αυτά καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να τα εντοπίσει και να τα φορολογήσει. Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα εξηγήσει ο Πρωθυπουργός από αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς και θα ζητήσει χείρα βοηθείας, την οποία- όπως όλα δείχνουν- δεν πρόκειται, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να του δώσει. 

ΠΑΝΤΩΣ κάθε μέρα που περνάει, οι εκτιμήσεις για το πόσο μεγάλο θα είναι το τσουνάμι που θα χτυπήσει τη χώρα μας χειροτερεύουν και το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι πολύ βαρύ για την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν επιμένουν να ζητούν σκληρά μέτρα εδώ και τώρα, ενώ έρχεται και ΟΟΣΑ με συνταγές σοκ. Ζητεί την κατάργηση του κατώτατου μισθού, παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων! 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην αγορά ωστόσο δείχνει ότι οι μεγαλέμποροι και οι μεσάζοντες δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η κρίση τους αφορά. Διαφορετικά πώς να εξηγήσει κανείς ότι συνεχίζουν την ανηφόρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές βασικών αγαθών, όταν οι τιμές παραγωγού έχουν μειωθεί κατά πολύ. Θα το καταλάβουν προφανώς σε λίγο, όταν τα προϊόντα τους θα μένουν απούλητα στα ράφια. Είπαμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταναλωτική συνείδηση, η ανέχεια όμως σύντομα θα τους υποχρεώσει να αποκτήσουν.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “