Τους πληρώνουν πολύ ακριβά...

Το καζάνι στο εσωτερικό της Ν.Δ. έβραζε χρόνια. Βουλευτές καικομματικά στελέχη όπου στέκονταν και όπου βρίσκοντανκατηγορούσαν τα περίφημα γκόλντεν μπόις.

Πρόκειται για τα στελέχη των ΔΕΚΟ, που κανείς δεν ξέρει ποιος και πώς τους επέλεξε και έπαιρναν τεράστιους μισθούς για μια χώρα όπως Ελλάδα με πολύ μικρή πίτα αγοράς και είχαν ύφος 100 καρδιναλίων. Οι περισσότεροι δεν καταδέχονταν να μιλήσουν σε βουλευτές- κορυφαίος υπουργός ορκίζεται ότι τηλεφώνησε σε διοικητή μεγάλου Οργανισμού και εκείνος του τηλεφώνησε έπειτα από τρεις μήνες. Με την οικονομική κρίση ωστόσο ξεσκεπάστηκαν τα προβλήματα που ήταν κάτω από το χαλί.

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ο πόλεμος για τους υψηλούς μισθούς των γκόλντεν μπόις, στους οποίους εάν αθροίσει κανείς τα μπόνους και τις αμοιβές παρουσίας σε διοικητικά συμβούλια ζαλίζεται. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να ανεβάσει πολύ ψηλά το θέμα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει ακόμη και ένδικα μέσα για τις αποδοχές που έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα λεγόμενα χρυσά παιδιά, όπως πρώτος τούς βάφτισε ο θυμόσοφος του κόμματος Βύρων Πολύδωρας εδώ και μήνες.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ πάντως που ξεσπούσε πόλεμος για τους υψηλόμισθους του Δημοσίου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλος μιλούσε για νέα κακά μαντάτα για την οικονομία. Μιλώντας στη Βουλή είπε ότι η εκτίμηση για ανάπτυξη 0,5% είναι αισιόδοξη, ενώ επανέλαβε πως εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα μας ξυπνήσουν οι διεθνείς αγορές- και ο νοών νοείτω. Οι συνέπειες, εξάλλου, της μεγάλης κρίσης είναι πλέον εμφανείς στα περισσότερα νοικοκυριά. Περισσότερες από 12.000 απολύσεις και 2.000 διαθεσιμότητες εργαζομένων έχουν καταγράψει τους τελευταίους τέσσερις μήνες τα συνδικάτα. Μόνο τον Φεβρουάριο έχουν ανακοινωθεί 4.136 απολύσεις, ενώ υπήρξαν 774 υποχρεωτικές άδειες, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΥΤΟ μέτωπο της κυβέρνησης, την Υγεία, αποφασίστηκε χθες στη Βουλή η πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, αλλά με διαδικασίες εξπρές. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, γιατί τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης. Εάν βρεις νοσοκόμα την ώρα που τη χρειάζεσαι, είναι σαν να κέρδισες το Λόττο. Θα πείτε, μ΄ αυτό θα λυθούν τα προβλήματα στο ΕΣΥ; Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Το σύστημα θέλει κατεδάφιση και χτίσιμο από την αρχή.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “