Διάλυση

Όταν με ενημέρωσε η συνάδελφος για την απόδραση Παλαιοκώστα, της απάντησα: «Ωραίο θέμα για την Πρωταπριλιά». Είδε και έπαθε η γυναίκα να με πείσει ότι μου λέει αλήθεια… και δεν είμαι ο μόνος που αντέδρασε έτσι.

Η αψεγάδιαστη επιχειρησιακά απόδραση Νο2 του Παλαιοκώστα είναι πράγματι απίστευτη και έτσι δεν σηκώνει σοβαρό σχολιασμό. Η διάφορα από την προηγούμενη είναι μόνο το χρώμα του ελικοπτέ- ρου. Με το που αρχίζει ο πρώτος αστυνομι- κός ρεπόρτερ να αφηγείται την ιστορία πέφτει γέλιο για να θυμίζει σε όσους επιμένουν να το ξεχνούν ότι το κράτος που πληρώνουν ακριβά οι ελάχιστοι φορολογούμενοι Έλληνες είναι ένα διαλυμένο μαγαζί.

Όσο για τον Βασίλη Παλαιοκώστα, δεν ξέρω εάν είναι επικίνδυνος κακοποιός, όπως τον αποκαλούν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι. Πάντως, στην περιοχή του τον θαυμάζουν και ύστερα από κάθε θεαματική κίνηση ενισχύεται ο μύθος του. Θα πείτε, τι κάνεις τώρα, την αγιογραφία του Παλαιοκώστα; Σε κάθε περίπτωση θαυμάζω το χιούμορ, την εξυπνάδα, την ψυχραιμία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα. Διαθέτει όλα όσα δεν διαθέτουν οι διωκτικές Αρχές. Ο Παλαιοκώστας ξέρει καλύτερα από καθένα το μπάχαλο, τον χαβαλέ και τα μπαξίσια στις φυλακές και τα αξιοποιεί όποτε και όταν θέλει. Έτσι, μέσα σ΄ αυτό το βαρύ κλίμα εξευτέλισε για άλλη μια φορά το «σωφρονιστικό σύστημα» αλλά προσέφερε… θέαμα και γέλιο σε κάθε πικραμένο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “