Χαστουκάκια ... Βρυξελλών

ο υπουργείο Οικονομίας της χώρας μας στεγάζεται από χθες στις Βρυξέλλες.
Η Κομισιόν μετά τα μισόλογα αρκετών εβδομάδων τελικά έραψε ένα στενό κοστούμι για την ελληνική οικονομία, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να φορέσουμε.

Μερικοί από τους αυστηρούς «νόμους» των Βρυξελλών, για την εφαρμογή των οποίων αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι δεν αστειεύονται, είναι η μόνιμη συγκράτηση των μισθών στο Δημόσιο, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, η νέα μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, η αλλαγή του συστήματος υγείας και πάει λέγοντας και… κλαίγοντας για όλους όσοι στην κυβέρνηση πίστευαν ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν με αλχημείες.

ΤΑ ΚΑΚΑ μαντάτα από τον κ. Αλμούνια έρχονται σε μια στιγμή που είναι ορατοί οι φόβοι για μεγάλη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά τη χθεσινή νέα μεγάλη βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια. Την ίδια ώρα στα Βαλκάνια το κραχ είναι προ των πυλών και αυτό είναι ένα θέμα που αφορά άμεσα την Ελλάδα, καθώς στις χώρες αυτές έχουν επενδύσει πολλά και με επιπόλαιο τρόπο αρκετές ελληνικές τράπεζες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ύστερα από αυτά είναι έτοιμη να κάνει τη θεαματική στροφή που απαιτούν οι περιστάσεις. Με άλλα λόγια καλείται να κλείσει τις στρόφιγγες των προεκλογικών παροχών στις οποίες επένδυε πολλά και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας αυξάνοντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ τώρα έχει ακόμη έναν λόγο να πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση που έρχεται. Μάλιστα ο κ. Γ. Παπανδρέου με κινήσεις και πρωτοβουλίες διατηρεί καθημερινά επίκαιρη την πρότασή του για εκλογές τώρα. Χθες επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες και τον ενημέρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ- εφόσον εκείνος το επιθυμεί- θα στηρίξει την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ είδηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος: προχωρεί επιτέλους η πολυσυζητημένη και αναγκαία επέκταση της Αττικής Οδού. Είναι έργο ζωής για το Λεκανοπέδιο και στη σημερινή συγκυρία θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “