Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατί οι πολίτες επιμένουν με ενθουσιασμό στον Αλέξη Τσίπρα παρά τις αντιφάσεις τα μπρος – πίσω και την απειρία του.

Έχει χαρίσματα που αυτήν την ώρα τον καθιστούν μοναδικό και αναγκαίο στο τιμόνι της χώρας. Μόνο εκείνος μπορεί να ανακόψει το κύμα οργής που θα ξεσπάσει κατά την εφαρμογή των μέτρων. Αυτό που έρχεται είναι απίθανο να το διαχειριστεί ένας συντηρητικός ηγέτης. Για να καταφέρει όμως ο πρωθυπουργός να κρατήσει τη κοινωνία όρθια, είναι ανάγκη να βελτιώσει με ταχύρρυθμα φροντιστήρια τη μεγαλύτερη από τις προφανείς αδυναμίες του: την πλήρη άγνοια στην επιλογή και τη διαχείριση των επιτελών του.Ομολογεί ο πρωθυπουργός ότι έκανε πολλά λάθη και αυτό ακούγεται συμπαθητικό. Ταυτόχρονα παριστάνει τον έκπληκτο με τους δραχμολάγνους, αποκαλεί τη Ζωή «δικτάτορα» και τον Βαρουφάκη «απολίτικο». Κατ’ ιδίαν λέγονται πολύ χειρότερα για τον Γιάνη, που δεν είναι της στιγμής.

Ο ίδιος όμως τους τοποθέτησε στα καλύτερα στασίδια της εκκλησίας. Όλοι αυτοί δεν μπορεί να έγιναν «τρελοί» μέσα σε 5 μήνες. Ο,τι είναι σήμερα ήταν και τον Ιανουάριο. Και αν είχε κρυφά πλάνα ο Βαρουφάκης για τα ΙΟUs, τα είχε από τότε. Κάτι συμβαίνει με την ευθυκρισία του Αλέξη Τσίπρα. Στο εξής, αν δεν ξέρει, να ρωτάει. Είναι μικρή χώρα η Ελλάδα, το παρόν και το παρελθόν του καθενός είναι γνωστό και με λεπτομέρειες.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015.