Φταρνίστηκε ο Μανώλης και πούντιασε η Ν.Δ...

Από μια κλωστή κρέμεται η κυβερνητική πλειοψηφία καθώς αρκεί η απειλή για παραίτηση από τον βουλευτή Γιάννη Μανώλη για να παραλύσει επί 6 ολόκληρες ώρες η λειτουργία του κράτους! 
Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και κρατικοί αξιωματούχοι έφτασαν να ανοίγουν τις ατζέντες τους και να μετρούν τις Κυριακές για να βρουν την πιο πιθανή για την εκλογική αναμέτρηση. Και αυτά παρ΄ ότι ο βουλευτής Αργολίδος είχε ξεκαθαρίσει ότι εάν φύγει θα παραδώσει και την έδρα και την κομματική ταυτότητα άρα η Ν.Δ. θα εξακολουθήσει να έχει τη δεδηλωμένη. Είναι προφανές ότι οι επιτελείς της Ν.Δ. είναι τόσο ανασφαλείς και ευάλωτοι που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πνιγούν σε μια κουταλιά νερό.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ πάντως της χώρας είναι άλλα και πολύ μεγάλα, όπως κατέδειξε μια τραγωδία χθες στη Θεσσαλονίκη. Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του μέσα στο ασθενοφόρο γιατί οι διασώστες δεν είχαν απλά υλικά κόστους μόλις 100 ευρώ. Και αυτό δεν συνέβη από αμέλεια αλλά λόγω των ελλείψεων σε ακριβά αλλά και φθηνά υλικά που υπάρχουν στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος προμηθειών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως μόνο η κατάσταση στο σύστημα υγείας που βρίσκεται στα κακά του χάλια και προκαλεί σοκ και δέος στους πολίτες. Είναι και η αγορά εργασίας για την οποία κάθε μέρα μαζί με τις απολύσεις σκάει και μια βόμβα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβουλεύει τώρα τα κράτη μέλη της να συστήσουν στις επιχειρήσεις αντί να απολύουν εργαζομένους να τους οδηγούν σε αναγκαστική άδεια. Έτσι ο δικός μας πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο κ. Μίχαλος βρήκε την ευκαιρία να ρίξει ξανά στο τραπέζι την πρότασή του για εβδομάδα 3 ή 4 ημερών, προκαλώντας εκρηκτικές αντιδράσεις. Ο συναγωνισμός πάντως για το ποιος θα καταθέσει την πρώτη αντεργατική ιδέα σε Ευρώπη και Αμερική συνεχίζεται και το έχουμε καταλάβει όλοι: Την κρίση θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε. Και είναι οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου και κάθε κατηγορίας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “