«Γαλάζιο» όχι στον Χατζηγάκη

Μέχρι να προλάβουν να πουν δόξα τω Θεώ στην κυβέρνηση, φωνάζουν όλοι μαζί βοήθα Παναγιά. Τα όνειρα για ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις μετά τον ανασχηματισμό και τα πολλά «θα» των νέων υπουργών παρέμειναν όνειρα…

Oι αγρότες δεν έκοψαν μόνο τη χώρα στα δυο, έκοψαν και τη φόρα της Ν.Δ. στο νέο ξεκίνημα, καθώς είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε, αντέδρασε με πανικό, παρέδωσε όλο το οπλοστάσιό της από την πρώτη στιγμή και οι αγρότες, τελικά, της γύρισαν την πλάτη. Όσο για την προσπάθειά της να διασπάσει το γαλάζιο μέτωπο των μπλόκων έπεσε στο κενό γιατί κανένας συνδικαλιστής δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι συμφώνησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με την κυβέρνηση και… πούλησε τον αγώνα. Από σήμερα μπαίνουν στο παιχνίδι και οι αγρότες της Πελοποννήσου. Κλείνουν τον Ισθμό και τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, αποκόπτοντας και τη Δυτική Ελλάδα από το κέντρο. Χιλιάδες νταλίκες και ευπαθή προϊόντα παραμένουν στους δρόμους και οι ελλείψεις στην αγορά από σήμερα θα είναι εμφανείς.

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, τα σενάρια για εκλογές τον Απρίλιο δεν τα συζητά- αυτή την ώρα τουλάχιστον- κανένας στη Ν.Δ., καθώς η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί είναι μεγάλη και οι πιθανότητες να μειωθεί τους προσεχείς δύο μήνες είναι μικρές. Έτσι, το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για πρόωρες κάλπες, ενώ ο κ. Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε χθες πως το κόμμα του είναι έτοιμο να προτείνει ξανά τον κ. Κάρολο Παπούλια και κάλεσε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει παιχνίδι με τον θεσμό του Προέδρου έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΟικονομίας βγάζει τους Ράμπο της Εφορίας ξανά στους δρόμους. Στο στόχαστρο των εφοριακών είναι αυτοί που υποτίθεται πως θέλει να βοηθήσει η κυβέρνηση, δηλαδή οι μικρομεσαίοι. Αρχίζουν σαρωτικές διασταυρώσεις σε όλα τα φορολογικά δεδομένα για να εντοπίσουν εστίες φοροδιαφυγής και να κλείσουν κάποιες τρύπες στα έσοδα του Δημοσίου. Κατά τ΄ άλλα, ο διαγραφείς βουλευτής της Ν.Δ. και νυν ανεξάρτητος κ. Τατούλης επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι τα ανέξοδα mea culpa είναι κοροϊδία και μιλώντας για αναποτελεσματική διακυβέρνηση.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “