Πάρτε κόσμε χρυσά ομόλογα...

Μπλόκο στα μπλόκα που έχουν κόψει τη χώρα στα δύο επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με τον Γιώργο Σουφλιά να αναλαμβάνει και αυτή την κρίσιμη αποστολή.

Oι φόβοι να επεκταθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα με επόμενο βήμα να αποκοπεί η Πελοπόννησος από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν σημάνει συναγερμό στην αιφνιδιασμένη- για μια ακόμη φορά- κυβέρνηση. Υπουργοί, κομματικά στελέχη και βουλευτές, που τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν να σταματήσουν την κάθοδο των τρακτέρ, παραδέχονται ότι δεν είχαν προβλέψει το μέγεθος και την ένταση της εξέγερσης των αγροτών, στην οποία μάλιστα πρωτοστατούν σκληροί δεξιοί συνδικαλιστές. ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΣ ο Πρωθυπουργός, παρενέβη χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν μέτρα που ικανοποιούν έστω ένα μέρος των αιτημάτων των αγροτών, ενώ για την εκτόνωση της έντασης επιστρατεύεται ο κ. Γ. Σουφλιάς. Το μεγάλο όπλο- όπως παραδέχονται στη Ν.Δ.- είναι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Περιβάλλοντος να χαϊδέψουν με όποιον τρόπο μπορούν τα αυτιά των αγροτών και να πείσουν τους δικούς τους ανθρώπους να αποσυρθούν από τους δρόμους. ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΑ συμβαίνουν στους δρόμους, η εικόνα της οικονομίας κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ζοφερή. Έτσι στρέφεται στα λαϊκά βαλάντια για να εξασφαλίσει τις ανάγκες του δανεισμού. Προσφέρει χρυσά πενταετή αφορολόγητα ομόλογα με επιτόκιο 5,5%. Πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας για το δημόσιο χρέος, η οποία όμως ταυτόχρονα δίνει ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων για τους αποταμιευτές σε μια στιγμή που οι τράπεζες άρχισαν ξανά να ψαλιδίζουν τα επιτόκια.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το σφυροκόπημά του εναντίον της κυβέρνησης για τον τρόπο που διαχειρίζεται την οικονομική κρίση. Χθες είπε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει, λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των ισχυρών και των ημετέρων και κατάντησε τη χώρα «ανοχύρωτη πολιτεία». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Παπανδρέου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, στη Λ. Αλεξάνδρας- έδωσε στη δημοσιότητα 6 μέτρα για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “