Ευτυχώς υπάρχουν και εκπλήξεις

Το παιχνίδι της κολοκυθιάς ξεκίνησε. Οι εκλογές θα γίνουν πριν ή μετά τις ευρωεκλογές; Μπα, θα αντέξει ο Καραμανλής μέχρι την εκλογή προέδρου μήπως κάτι στραβώσει στο ΠΑΣΟΚ, κάτι ισιώσει στη Ν.Δ. και καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι.

Επειδή όμως ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να ξέρει πια στιγμή θα τον βολέψει η συγκυρία να ρίξει την τελική ζαριά, στήνει από το τώρα το σκηνικό. Ανοίγει τους κρουνούς για χιλιάδες διορισμούς από το παράθυρο του ΟΑΕΔ. Ετοιμάζει παροχές στους μικρομεσαίους τους οποίους θεωρεί «πολλαπλασιαστές» στη διαμόρφωση κλίματος στην κοινή γνώμη. Και όπου νά ΄ναι θα έρχεται η κατεδάφιση των φορολογικών ρυθμίσεων Αλογοσκούφη για να είναι πλήρης η αποκαθήλωσή του. Στα διαλείμματα των παροχών θα βγαίνει στην πρώτη γραμμή ο υπουργός Παιδείας, θα κλείνει το μάτι σε γονείς και μαθητές για την κατάργηση του βραχνά των Πανελλαδικών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτοί είναι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Ένα έργο βαρετό χωρίς φαντασία, αφού πριν τελειώσει η μία σκηνή, μαντεύεις την επόμενη. Ευτυχώς που η πολιτική κρύβει εκπλήξεις και σπάνια τα πράγματα εξελίσσονται όπως θέλουν τα κομματικά επιτελεία.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “