Κυβέρνηση παραπλανηθέντων

Τέσσερις μήνες χρειάστηκε ο Πρωθυπουργός για να ζητήσει συγγνώμη για το Βατοπέδι. Μια λέξη που περίμεναν βουλευτές και στελέχη του κόμματος για να αντιμετωπίσουν την οργή των ψηφοφόρων τους.

Παραδέχθηκε ότι υποτίμησε την υπόθεση του Βατοπεδίου και ανέλαβε ο ίδιος την πολιτική ευθύνη. Ταυτόχρονα «άδειασε» θεαματικά τα στελέχη του που εμπλέκονται στην υπόθεση πυροδοτώντας τα σενάρια για ανασχηματισμό. Ένας ανασχηματισμός που φαίνεται ότι θα γίνει λιγο πριν ή λιγο μετά τις γιορτές θα οδηγήσει εκτός κυβέρνησης τους κ.κ. Κοντό και Δούκα. Ωστόσο με τα όσα είπε έβαλε την ταφόπλακα στο μεγάλο σκάνδαλο που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, αφού ουσιαστικά προεξόφλησε ότι η πλειοψηφία θα απουσιάζει ξανά από την ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πέρασε στην αντεπίθεση. Έκανε ρελάνς στη Βουλή λέγοντας ότι δέχεται την παραπομπή και των δύο δικών του στελεχών, των κ.κ. Φωτιάδη και Δρυ στους οποίους αποδίδει ευθύνες η Ν.Δ., ενώ το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι μετά τους παραπλανηθέντες υπουργούς τώρα έχουμε και παραπλανηθέντα Πρωθυπουργό.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ στη φρουρούμενη έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή καίγοντας αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ λιγο αργότερα νεαροί κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ διακόπτοντας το δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Παράλληλα οι καταλήψεις και οι αποχές στα σχολεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου συνεχίζονται και δεν αναμένεται να σταματήσουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ έρχονται μετά τις γιορτές, καθώς όλα δείχνουν ότι η ανεργία και η φτώχεια θα χτυπήσουν την πόρτα πολλών νοικοκυριών που μέχρι χθες πίστευαν ότι η ζωή τους ήταν τακτοποιημένη. Μάλιστα οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά στη χρεοκοπία και εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό η ελληνική πλευρά να καταφύγει στη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αδυνατώντας να πάρει δάνεια για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού και μη έχοντας αρκετά φορολογικά έσοδα για να καλύψει τις πάγιες δαπάνες του κράτους.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “