Άλλοι γκρεμίζουν, άλλοι πληρώνουν

Τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη όλοι είχαν την ίδια απορία: τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που σκοτώνει εν ψυχρώ ένα παιδί 15 χρόνων.

Χθες πήραμε από την κατάθεσή του όλες τις απαντήσεις, ώστε να μην αμφιβάλλει κανείς ότι είναι ένας «τσάμπα μάγκας» ανεκπαίδευτος, χωρίς συμπεριφορά οργάνου της τάξης, ο οποίος δεν διστάζει να λασπώσει τη μνήμη του παιδιού. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του δεν δίστασε να πει ότι το παιδί είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά και πως είχε αποβληθεί από γνωστό ιδιωτικό σχολείο. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ήρθε καπάκι ο συνήγορός του ο κ. Αλέξης Κούγιας να αναπτύξει «τη θεωρία της παρεξήγησης» και να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά που καίει και καταστρέφει τη χώρα επί πέντε ημέρες.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ πάντως χθες ήταν περιορισμένες. Φαίνεται τα πράγματα να οδηγούνται- προς το παρόν- σε εκτόνωση. Η Αθήνα όμως θα κάνει καιρό να κλείσει τις πληγές της. Η οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί πολλές από τις 400 επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από τους κουκουλοφόρους είναι μεγάλη και η ενίσχυση που προσφέρει η κυβέρνηση είναι ασήμαντη. Η αγορά δε, για να λειτουργήσει θέλει καλό κλίμα και πολίτες που να μη φοβούνται να κατεβούν στο κέντρο.

ΟΣΟ ΓΙΑ την κυβέρνηση, βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή της. Ο κ. Γ. Σουφλιάς παραδέχθηκε χθες ότι το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο, ενώ οι περισσότεροι στη Ν.Δ. έχουν καταληφθεί από πλήρη ηττοπάθεια και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για το αδιέξοδο. Επικρίσεις με μισόλογα από συνάδελφους του για την αμυντική στάση της Αστυνομίας στα επεισόδια συνεχίζει να δέχεται ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ωστόσο επιμένει στην άποψή του ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή την ώρα είναι να υπήρχε ένας ακόμη νεκρός.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί να σταματήσει η βία στους δρόμους, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις δηλώσεις Παπαρήγα ότι ο ΣΥΝ «χαϊδεύει τ΄ αυτιά των κουκουλοφόρων».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “