Μικρά εγκλήματα μεταξύ υπουργών

Άρον άρον κλείνει σήμερα η κυβέρνηση τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής. Σήμερα το πρωί καταθέτει ο κ. Θ. Ρουσόπουλος και μετά πέφτει η αυλαία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου που θα εκδοθούν τα πορίσματα- αφού όλοι προεξοφλούν ότιΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμφωνήσουν.

Χθες πάντως οι πρώην και οι νυν εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κάρφωναν χωρίς αναστολές και προσχήματα ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος επιχείρησε να ξεφύγει από τη δίνη επικαλούμενος διαρκώς τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων. Όσο για τον Ευάγγελο Μπασιάκο, άδειασε κανονικά τον αντικαταστάτη του και σημερινό υπουργό Αλέξανδρο Κοντό, ενώ οι συνάδελφοί του στη Ν.Δ. τού καταλογίζουν τουλάχιστον δύο γκάφες στην κατάθεσή του, τις οποίες αξιοποίησε πολιτικά και επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΝΤΩΣ εάν πάρουμε τοις μετρητοίς τις καταθέσεις των πρώην και νυν υπουργών που έβαλαν την υπογραφή τους στις ανταλλαγές, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι η χώρα διοικείται όχι από την εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δουλειά του οποίου είναι να συμβουλεύει. Κανείς δεν παραδέχθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τα όσα συνέβησαν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ Βατοπεδίου αργά ή γρήγορα θα κλείσει τον κύκλο της. Τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας είναι εδώ και απειλούν πλέον πολύ μεγάλα στρώματα του πληθυσμού- ανθρώπους που μέχρι πριν από δύο μήνες τα έφερναν βόλτα στη ζωή τους μια χαρά. Χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου προκάλεσε σάλο και πανικό στους εργαζομένους για την πρότασή του για εβδομάδα 3 ή 4 ημερών με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών για να αποφευχθούν, όπως είπε, οι μαζικές απολύσεις όσο διαρκέσει η οικονομική κρίση.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, τα Σκόπια επιστράτευσαν τη γνώριμη τακτική της αποστολής επιστολών προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το θέμα της προσφυγής στη Χάγη. Κατηγορούν την Αθήνα για παραβίαση άρθρου της Ενδιάμεσης Συμφωνίας επειδή η ελληνική πλευρά προέβαλε βέτο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Η Αθήνα απάντησε τυπικά, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα αποκαλυφθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει στη Χάγη.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “