Ποτίζουν την κολοκυθιά του ανασχηματισμού

Η ώρα μηδέν έφθασε. Ο ανασχηματισμός έχει κλειδώσει και είναι θέμα χρόνου πια ο κ. Κ. Καραμανλής να ανακατέψει την τράπουλα.

Oι εισηγήσεις στο Μαξίμου πέφτουν βροχή για το πότε και με ποιον τρόπο πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μπας και αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Κανένα όμως από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θα πράξει ο Πρωθυπουργός τόσο με τον υπουργό Επικρατείας όσο και με άλλους υπουργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου ή έχουν προκαλέσει την οργή των ψηφοφόρων.

ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΚΡΑ, μεσαία και μεγάλα στελέχη του κόμματος καλούν τους υπουργούς που εμπλέκονται στο Βατοπέδι να παραιτηθούν πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής για να συνταχθεί, όπως υποστηρίζουν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συσπειρωθεί η βάση του κόμματος ξανά γύρω από τον κ. Κ. Καραμανλή. Τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν αυτή την άποψη στηρίζονται στο ότι η ψαλίδα ανοίγει ξανά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ όσα κυβερνητικά στελέχη βγήκαν το Σαββατοκύριακο στην περιφέρεια δέχθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες οργισμένες αντιδράσεις τοπικών στελεχών.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η μυστική ψηφοφορία της Παρασκευής εξελίσσεται σε επιχείρηση υψηλού ρίσκου. Ο κ. Κ. Καραμανλής και υπουργοί που θα δώσουν τη μάχη στη Βουλή θα πολώσουν όσο ποτέ άλλοτε το κλίμα, προκειμένου να δώσουν στην ψηφοφορία χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ τώρα το κλίμα είναι αντιστρόφως ανάλογο με εκείνο στη Ν.Δ. Θεωρούν ότι όποια εξέλιξη και εάν υπάρξει στις ψηφοφορίες το ΠΑΣΟΚ θα βγει κερδισμένο, καθώς για μία εβδομάδα οι προβολείς θα είναι στραμμένοι με τρόπο αρνητικό πάνω στην κυβέρνηση, η οποία θα δεχθεί άγριο σφυροκόπημα από όλες τις πτέρυγες, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης- για διαφορετικούς λόγους το καθένα- θα κρατήσουν τους τόνους πολύ ψηλά.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, οργή προκαλεί στην κοινή γνώμη το νέο καψώνι των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας. Η αμερικανική πλευρά ενώ κατήργησε τη βίζα για 7 χώρες, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Εσθονία, η Σλοβακία, η Λιθουανία και η Νότιος Κορέα, αρνήθηκε την κατάργηση της βίζας για την Ελλάδα με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκοπίων.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “