Μαγειρεύουν παροχές με συνταγή... Αλογοσκούφη

Βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και επιχειρεί με δειλά βήματα να περάσει στην αντεπίθεση. Πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος και από εκεί έκανε το πρώτο άνοιγμα στους οικονομικά ασθενέστερους για να επουλώσει κάποια μεγάλα τραύματα που έχει υποστεί.

Στο πλευρό του ο κ. Κ. Καραμανλής είχε τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και αυτό ερμηνεύτηκε ως μήνυμα προς τους διαφωνούντες ότι τουλάχιστον σ΄ αυτή τη φάση δεν σχεδιάζει να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομίας. Εδώ είναι και η αντίφαση. Από τη μια ο Πρωθυπουργός αναζητεί τρόπους για να τονώσει το φιλολαϊκό προφίλ του με την ενίσχυση του περίφημου «πακέτου των φτωχών» και από την άλλη δεν προτίθεται να αλλάξει το οικονομικό επιτελείο του.

ΟΙ ΝΕΕΣ, έμμεσες αυτή τη φορά, βολές για τους κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Ρουσόπουλο που βρίσκονται στο στόχαστρο των γαλάζιων στελεχών ήρθαν από τον κ. Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος βγήκε στο κεντρικό δελτίο του Αntenna για να υπενθυμίσει και να επισημάνει τις διαφωνίες που έχει και με τους δύο, αλλά και με τον γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη. Ο υπουργός Άμυνας ταυτόχρονα προσπάθησε να κάνει ενέσεις αισιοδοξίας στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., λέγοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμη πολιτική ανατροπή και το κλίμα μπορεί και πάλι να αναστραφεί.

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ του κ. Β. Μεϊμαράκη, είναι δύσκολο να επαληθευτεί γιατί η πραγματικότητα που βιώνουν οι οικονομικά ασθενέστεροι είναι κάθε μέρα και πιο σκληρή. Κορυφαίο παράδειγμα τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία πλέον έχουν απογειωθεί και η θηλιά έχει σφίξει επικίνδυνα για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που βλέπουν τη μηνιαία δόση τους να εκτινάσσεται, την ώρα που το εισόδημά τους συρρικνώνεται. Χθες για πρώτη φορά τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έφθασαν το 6,5% και είναι θέμα χρόνου, λένε οι ειδικοί, να πολλαπλασιαστούν οι δανειολήπτες που δεν θα μπορούν να εξοφλήσουν τις δόσεις και τα ακίνητά τους θα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο στο σφυρί. Όμως τα ακριβά επιτόκια έρχονται να προστεθούν στα χίλια οικονομικά και άλλα προβλήματά τους, για τα οποία βεβαίως και ευθύνεται η κυβέρνηση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “